- Miro Biondić
- 120 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatka i slana savijača od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku i slanu savijaču od sira. – brašno, jaje, kravlji sir, kiselo vrhnje, šećer, rum, grožđice, vanilin šećer, ulje, sol, U posudu stavimo brašno, jedno jaje, malo soli, ulje, postepeno dodajemo mlaku vodu te sve zajedno izmiješamo (radimo vučeno tijesto). ; Kada smo tijesto izradili, oblikujemo ga u kuglu, položimo na suhi tanjur i pouljimo da se ne uhvati korica dok miruje (otprilike 45 minuta). ; U dvije posude iste veličine stavljamo isti omjer svježeg kravljeg sira, kiselog vrhnja i jaja (po dva u svaku posudu). ; Za slatki nadjev dodajemo grožđice, malo ruma i šećer, a za slani nadjev samo sol. ; Promiješamo smjese da budu jednolične, odnosno da se u njima ne vide komadići sira. Kada se tijesto odmori, spremno je za razvlačenje. ; Stolnjak pobrašnimo i na njega položimo tijesto. Lagano ga razvlačimo od sredine prema van, tako da dobijemo što tanje tijesto. Razvučeno tijesto lagano poprskamo uljem. ; Na jednu polovicu stavljamo slatki nadjev, a na drugu polovicu slani. Kada se nadjev rasporedi, zamatamo savijaču pomoću stolnjaka. ; Posudu za pečenje premažemo uljem i u nju položimo savijaču koju prije pečenja obavezno premažemo kiselim vrhnjem. ; Stavimo peći na srednju razinu, na 180 ºC, 35 minuta. ; Uz ove fine savijače, idealno bi bilo servirati crveno vino porto.; – Ovo jelo pripremili smo u dvije verzije, a vi odlučite koja vam je draža. Slana kao predjelo ili slatka za desert? A možda da spremite obje verzije odjednom? Bez brige, sve će se pojesti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slatka i slana savijača od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku i slanu savijaču od sira. – brašno, jaje, kravlji sir, kiselo vrhnje, šećer, rum, grožðice, vanilin šećer, ulje, sol, U posudu stavimo brašno, jedno jaje, malo soli, ulje, postepeno dodajemo mlaku vodu te sve zajedno izmiješamo (radimo vučeno tijesto). ; Kada smo tijesto izradili, oblikujemo ga u kuglu, položimo na suhi tanjur i pouljimo da se ne uhvati korica dok miruje (otprilike 45 minuta). ; U dvije posude iste veličine stavljamo isti omjer svježeg kravljeg sira, kiselog vrhnja i jaja (po dva u svaku posudu). ; Za slatki nadjev dodajemo grožđice, malo ruma i šećer, a za slani nadjev samo sol. ; Promiješamo smjese da budu jednolične, odnosno da se u njima ne vide komadići sira. Kada se tijesto odmori, spremno je za razvlačenje. ; Stolnjak pobrašnimo i na njega položimo tijesto. Lagano ga razvlačimo od sredine prema van, tako da dobijemo što tanje tijesto. Razvučeno tijesto lagano poprskamo uljem. ; Na jednu polovicu stavljamo slatki nadjev, a na drugu polovicu slani. Kada se nadjev rasporedi, zamatamo savijaču pomoću stolnjaka. ; Posudu za pečenje premažemo uljem i u nju položimo savijaču koju prije pečenja obavezno premažemo kiselim vrhnjem. ; Stavimo peći na srednju razinu, na 180 ºC, 35 minuta. ; Uz ove fine savijače, idealno bi bilo servirati crveno vino porto.; -</div>
Slatka i slana savijača od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku i slanu savijaču od sira.
Ovo jelo pripremili smo u dvije verzije, a vi odlučite koja vam je draža. Slana kao predjelo ili slatka za desert? A možda da spremite obje verzije odjednom? Bez brige, sve će se pojesti.
Slatka i slana savijača od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku i slanu savijaču od sira. - brašno, jaje, kravlji sir, kiselo vrhnje, šećer, rum, grožðice, vanilin šećer, ulje, sol, U posudu stavimo brašno, jedno jaje, malo soli, ulje, postepeno dodajemo mlaku vodu te sve zajedno izmiješamo (radimo vučeno tijesto). ; Kada smo tijesto izradili, oblikujemo ga u kuglu, položimo na suhi tanjur i pouljimo da se ne uhvati korica dok miruje (otprilike 45 minuta). ; U dvije posude iste veličine stavljamo isti omjer svježeg kravljeg sira, kiselog vrhnja i jaja (po dva u svaku posudu). ; Za slatki nadjev dodajemo grožđice, malo ruma i šećer, a za slani nadjev samo sol. ; Promiješamo smjese da budu jednolične, odnosno da se u njima ne vide komadići sira. Kada se tijesto odmori, spremno je za razvlačenje. ; Stolnjak pobrašnimo i na njega položimo tijesto. Lagano ga razvlačimo od sredine prema van, tako da dobijemo što tanje tijesto. Razvučeno tijesto lagano poprskamo uljem. ; Na jednu polovicu stavljamo slatki nadjev, a na drugu polovicu slani. Kada se nadjev rasporedi, zamatamo savijaču pomoću stolnjaka. ; Posudu za pečenje premažemo uljem i u nju položimo savijaču koju prije pečenja obavezno premažemo kiselim vrhnjem. ; Stavimo peći na srednju razinu, na 180 ºC, 35 minuta. ; Uz ove fine savijače, idealno bi bilo servirati crveno vino porto.; -
Upute po koracima:
- U posudu stavimo brašno, jedno jaje, malo soli, ulje, postepeno dodajemo mlaku vodu te sve zajedno izmiješamo (radimo vučeno tijesto).
- Kada smo tijesto izradili, oblikujemo ga u kuglu, položimo na suhi tanjur i pouljimo da se ne uhvati korica dok miruje (otprilike 45 minuta).
- U dvije posude iste veličine stavljamo isti omjer svježeg kravljeg sira, kiselog vrhnja i jaja (po dva u svaku posudu).
- Za slatki nadjev dodajemo grožđice, malo ruma i šećer, a za slani nadjev samo sol.
- Promiješamo smjese da budu jednolične, odnosno da se u njima ne vide komadići sira. Kada se tijesto odmori, spremno je za razvlačenje.
- Stolnjak pobrašnimo i na njega položimo tijesto. Lagano ga razvlačimo od sredine prema van, tako da dobijemo što tanje tijesto. Razvučeno tijesto lagano poprskamo uljem.
- Na jednu polovicu stavljamo slatki nadjev, a na drugu polovicu slani. Kada se nadjev rasporedi, zamatamo savijaču pomoću stolnjaka.
- Posudu za pečenje premažemo uljem i u nju položimo savijaču koju prije pečenja obavezno premažemo kiselim vrhnjem.
- Stavimo peći na srednju razinu, na 180 ºC, 35 minuta.
- Uz ove fine savijače, idealno bi bilo servirati crveno vino porto.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 30
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:120minuta |
|