- Miro Biondić
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Ima jaja, nema mesa
 
        Medenjaci    
                
        Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu.    
        Medenjaci su kolači koji nam dolaze iz davnih vremena kad je glavno sladilo bio med, i kada su ljudi imali puno više vremena nego danas. Ne žurite u pripravi. Pustite ih da odstoje preko noći, strpljenje će vam se višestruko isplatiti.
Medenjaci - Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu. - glatko brašno, med, šećer, bademi, rum, jaja (2 jaja), sok od limuna, klinčić (mljevenog), cimet (u prahu), čokolada (za kuhanje), Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe. ; Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto. ; Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje. ; Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki). ; Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta. ; Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - glatko brašno, 350 g
 - med, 200 g
 - šećer, 200 g
 - bademi, 150 g
 - rum, 30 ml
 - jaja, 2 komada
 - sok od limuna, 1 žličica
 - klinčić, 1/2 žličice mljevenog
 - cimet, 1/2 žličice u prahu
 - čokolada, 100 g za kuhanje
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe.
 - Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto.
 - Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje.
 - Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki).
 - Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta.
 - Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





