- Slavko Večerić
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Sarme od crvenog zelja
Saznajte kako pripremiti sarme od crvenog zelja u našem video receptu.
Nova Godina bez sarme? - to nikako nije dobra ideja. No ipak ste se zaželili i malo promjene? Probajte onda ovu, malo drugačiju sarmu. Spremljena od listova svježeg crvenog kupusa, te pečena u pećnici, dovoljno nalikuje na "običnu" sarmu s kiselim kupusom, ali pruža jedan potpuno novi gastronomski doživljaj.
Sarme od crvenog zelja - Saznajte kako pripremiti sarme od crvenog zelja u našem video receptu. - kupus (crvenog), svinjetina (mljevene), junetina (mljevene), ocat, klinčić, mast (svinjske), jaje, žemlja, mlijeko, slanina, luk, temeljac mesne juhe (ili temeljca povrtne juhe), brašno, crno vino, šećer, sol i papar, Listove crvenog kupusa kuhamo sa octom, klinčićem, soli, paprom i šećerom u 1 litri vode oko 5 minuta. Ocijedimo. ; Na svinjskoj masti popržimo luk i slaninu te pomiješamo sa mljevenim mesom, jajetom, razmočenom žemljom, soli i paprom. ; Smjesu umatamo u blanširane listove crvenog kupusa te takve položimo u posudu za pečenje. ; Podlijemo juhom te ih stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 C, 1 sat.
; Na kraju sarmice izvadimo iz posude i serviramo na tanjure. ; Na umak od pečenja umiješamo malo brašna prethodno pomiješanog sa malo crvenog vina i prokuhamo. ; Po potrebi još malo začinimo sa solju, paprom i malo šećera.; -
; Na kraju sarmice izvadimo iz posude i serviramo na tanjure. ; Na umak od pečenja umiješamo malo brašna prethodno pomiješanog sa malo crvenog vina i prokuhamo. ; Po potrebi još malo začinimo sa solju, paprom i malo šećera.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listove crvenog kupusa kuhamo sa octom, klinčićem, soli, paprom i šećerom u 1 litri vode oko 5 minuta. Ocijedimo.
- Na svinjskoj masti popržimo luk i slaninu te pomiješamo sa mljevenim mesom, jajetom, razmočenom žemljom, soli i paprom.
- Smjesu umatamo u blanširane listove crvenog kupusa te takve položimo u posudu za pečenje.
- Podlijemo juhom te ih stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 C, 1 sat.
- Na kraju sarmice izvadimo iz posude i serviramo na tanjure.
- Na umak od pečenja umiješamo malo brašna prethodno pomiješanog sa malo crvenog vina i prokuhamo.
- Po potrebi još malo začinimo sa solju, paprom i malo šećera.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |