- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od prokulica s hrenovkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od prokulica s hrenovkama. – krumpir, prokulice, temeljac mesne juhe, mlijeko, topivi sir, hrenovka, peršin (sjeckani), sol i papar, Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice. ; U visokom loncu pomiješamo narezan krumpir i prokulu, podlijemo juhom od kocke (mesna ili povrtna) i mlijekom. Začinimo solju i paprom. ; Varivo kuhamo na srednjoj temperaturi, poklopljeno oko 20 minuta. ; Zatim u varivo dodajemo topivi sir i uz lagano miješanje ga otopimo. ; Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin, na kolutiće narezane hrenovke, po potrebi još začinimo solju i paprom i pustimo da varivo još jednom zavrije.; – Ovo izuzetno kremasto varivo dokazuje da i prokule i hrenovke mogu biti najbolji prijatelji. Zagrijat će vas od glave do pete, a za one koji su toliko sretni da se vraćaju umorni sa cjelodnevnog skijanja, ovo jelo biti će pravi lijek. Pazite kod začinjavanja, jer sir, hrenovke i jušna kocka u sebi sadrže dosta soli.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Varivo od prokulica s hrenovkama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od prokulica s hrenovkama. – krumpir, prokulice, temeljac mesne juhe, mlijeko, topivi sir, hrenovke, peršin (sjeckani), sol i papar, Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice. ; U visokom loncu pomiješamo narezan krumpir i prokulu, podlijemo juhom od kocke (mesna ili povrtna) i mlijekom. Začinimo solju i paprom. ; Varivo kuhamo na srednjoj temperaturi, poklopljeno oko 20 minuta. ; Zatim u varivo dodajemo topivi sir i uz lagano miješanje ga otopimo. ; Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin, na kolutiće narezane hrenovke, po potrebi još začinimo solju i paprom i pustimo da varivo još jednom zavrije.; -</div>
Varivo od prokulica s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od prokulica s hrenovkama.
Ovo izuzetno kremasto varivo dokazuje da i prokule i hrenovke mogu biti najbolji prijatelji. Zagrijat će vas od glave do pete, a za one koji su toliko sretni da se vraćaju umorni sa cjelodnevnog skijanja, ovo jelo biti će pravi lijek. Pazite kod začinjavanja, jer sir, hrenovke i jušna kocka u sebi sadrže dosta soli.
Varivo od prokulica s hrenovkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od prokulica s hrenovkama. - krumpir, prokulice, temeljac mesne juhe, mlijeko, topivi sir, hrenovke, peršin (sjeckani), sol i papar, Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice. ; U visokom loncu pomiješamo narezan krumpir i prokulu, podlijemo juhom od kocke (mesna ili povrtna) i mlijekom. Začinimo solju i paprom. ; Varivo kuhamo na srednjoj temperaturi, poklopljeno oko 20 minuta. ; Zatim u varivo dodajemo topivi sir i uz lagano miješanje ga otopimo. ; Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin, na kolutiće narezane hrenovke, po potrebi još začinimo solju i paprom i pustimo da varivo još jednom zavrije.; -
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice.
- U visokom loncu pomiješamo narezan krumpir i prokulu, podlijemo juhom od kocke (mesna ili povrtna) i mlijekom. Začinimo solju i paprom.
- Varivo kuhamo na srednjoj temperaturi, poklopljeno oko 20 minuta.
- Zatim u varivo dodajemo topivi sir i uz lagano miješanje ga otopimo.
- Na kraju u varivo umiješamo sjeckani peršin, na kolutiće narezane hrenovke, po potrebi još začinimo solju i paprom i pustimo da varivo još jednom zavrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 27
Rating: 4.37
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|