- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pohane palačinke s brzim umakom od majoneze
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane palačinke s brzim umakom od majoneze.
Svima poznati desert, palačinke, ne moraju biti samo slatko jelo. Spremaju se na stotine načina, a ovaj recept može biti predjelo ili pravo glavno jelo. Uz njega bi tada dobro išao i kuhani kukuruz sa malo masla, probajte i uvjerit ćete se.
Pohane palačinke s brzim umakom od majoneze - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane palačinke s brzim umakom od majoneze. - smjesa za palačinke (gotova), jaje, krušne mrvice, šunka (kuhane), sir, majoneza, kiselo vrhnje, limun (cijeđeni sok), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Gotovu smjesu za palačinke prema uputstvima na vrećici umutimo u vodi te na vrućoj tavici ispečemo 8 tankih palačinki. ; Na svaku palačinku položimo po jednu plošku šunke i sira i sve zajedno zamotamo. Krajeve palačinki presavijemo prema unutra. ; Tako pripremljene palačinke zatim umačemo u razmućena i posoljena jaja, pa krušne mrvice te ih pržimo na tavi u dubokom ulju dok ne poprime zlatno žutu boju. ; Kada su gotove, serviramo ih uz umak koji smo dobili tako što smo u majonezu umiješali kiselo vrhnje, peršin, sok od limuna te prstohvat soli.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- smjesa za palačinke, 150 g gotova
- jaja, 2
- krušne mrvice, 100 g
- šunka, 4 ploške kuhane
- sir, 8 ploški
- majoneza, 90 g
- kiselo vrhnje, 180 ml
- limun, 1 cijeđeni sok
- peršin, 1 sjeckani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gotovu smjesu za palačinke prema uputstvima na vrećici umutimo u vodi te na vrućoj tavici ispečemo 8 tankih palačinki.
- Na svaku palačinku položimo po jednu plošku šunke i sira i sve zajedno zamotamo. Krajeve palačinki presavijemo prema unutra.
- Tako pripremljene palačinke zatim umačemo u razmućena i posoljena jaja, pa krušne mrvice te ih pržimo na tavi u dubokom ulju dok ne poprime zlatno žutu boju.
- Kada su gotove, serviramo ih uz umak koji smo dobili tako što smo u majonezu umiješali kiselo vrhnje, peršin, sok od limuna te prstohvat soli.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |