- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fritata od povrća
Saznajte kako pripremiti fritatu od povrća u našem video receptu.
Fritata od povrća je iznenađujuće osvježavajuće jelo. Okus jaja bačen je u drugi plan, jer ovim jelom vlada povrće. A osim tikvica i paprika, u njemu će se dobro snaći i šampinjoni, kukuruz, šparoge ili neko drugo slično povrće.
Fritata od povrća - Saznajte kako pripremiti fritatu od povrća u našem video receptu. - jaje, paprika, tikvice (mala), peršin (sjeckani), luk, češnjak, parmezan (ribanog), ulje (biljno), maslinovo ulje, sol i papar, Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckamo. Ostalo povrće operemo, očistimo i narežemo na kockice. ; U visokoj posudi razmutimo jaja te im dodamo sve narezano i nasjeckano povrće. Dobivenu smjesu izlijemo u namašćenu posudu za pečenje. ; Debeli, ravni omlet „fritata“, djelomično pržimo do 15 minuta na slaboj vatri, a potom ga pustimo da se zapeče u pećnici ispod grila još 1-2 minute.; -
Upute po koracima:
- Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckamo. Ostalo povrće operemo, očistimo i narežemo na kockice.
- U visokoj posudi razmutimo jaja te im dodamo sve narezano i nasjeckano povrće. Dobivenu smjesu izlijemo u namašćenu posudu za pečenje.
- Debeli, ravni omlet „fritata“, djelomično pržimo do 15 minuta na slaboj vatri, a potom ga pustimo da se zapeče u pećnici ispod grila još 1-2 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |