Voćni souffle omlet

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Voćni souffle omlet
U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni souffle omlet.

Ovaj divan, pjenasti i bogati desert možda vam je poznatiji pod imenom "palačinke diplomat". A možda i nije. Jer niti mi nismo sasvim sigurni je li to ime specijaliteta kojeg nam se čini da smo jeli davnih 80-ih u nekom od poznatih zagrebačkih hotela ili samo plod naše mašte. No takvo ime bi mu sigurno dobro pristajalo.

Voćni souffle omlet - U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni souffle omlet. - jaje, maslac, med, voćni kompot (miješani), rakija (vilijamovke), šećer, Miješano voće iz konzerve dobro ocijedimo. ; U tavici na malo maslaca dodamo ocijeđeno voće, pustimo da se dobro ugrije pa dodamo rakiju i usplamtimo. Zatim dodamo med, promiješamo i stavimo na stranu. ; Bjelanjke odvojimo od žumanjaka. Od bjelanjaka istučemo rahli snijeg, a žumanjke dobro umutimo sa šećerom pa sve zajedno nježno izmiješamo u jednu smjesu. ; Od smjese u tavici na malo masnoće pržimo souffle omlete. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo. ; Pred kraj pečenja omlete preklopimo, preselimo na tanjure i poslužimo s toplim (flambiranim) voćem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Miješano voće iz konzerve dobro ocijedimo.
  2. U tavici na malo maslaca dodamo ocijeđeno voće, pustimo da se dobro ugrije pa dodamo rakiju i usplamtimo. Zatim dodamo med, promiješamo i stavimo na stranu.
  3. Bjelanjke odvojimo od žumanjaka. Od bjelanjaka istučemo rahli snijeg, a žumanjke dobro umutimo sa šećerom pa sve zajedno nježno izmiješamo u jednu smjesu.
  4. Od smjese u tavici na malo masnoće pržimo souffle omlete. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo.
  5. Pred kraj pečenja omlete preklopimo, preselimo na tanjure i poslužimo s toplim (flambiranim) voćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: