- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tiramisu
Saznajte kako pripremiti tiramisu u našem video receptu.
Tiramisu je osvježavajuća talijanska poslastica, a povjesničari gastronomije ne mogu se složiti potječe li iz Siene ili Trevisa. Ako ga nikada niste probali, onda probajte zamisliti da jedete vrlo laganu, slatku i osvježavajuću kremu, povrh piškota omekšanih jakom kavom i rumom.
Tiramisu - Saznajte kako pripremiti tiramisu u našem video receptu. - žumanjak, jaje, šećer u prahu, vanilin šećer, slatko vrhnje, sir mascarpone, limun (cijeđeni sok), učvrščivać za tučeno vrhnje, piškote, kava (crne), rum, kakao (u prahu), Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto. ; Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag. ; Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo. ; Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme. ; Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- žumanjak, 3
- jaje, 1
- šećer u prahu, 200 g
- vanilin šećer, 15 g
- slatko vrhnje, 2 dl
- sir mascarpone, 500 g
- limun, 1 žličica cijeđeni sok
- učvrščivać za tučeno vrhnje, 1
- piškote, 200 g
- kava, 200 ml crne
- rum, 2 žlice
- kakao u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto.
- Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag.
- Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo.
- Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme.
- Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |