- Almo Čatlak
- 30 min
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Panna cotta
Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu.
Panna cotta je talijanski desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od malina. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima.
Panna cotta - Saznajte kako pripremiti panna cottu u našem video receptu. - slatko vrhnje, aroma vanilije, želatina (bijela), šećer u prahu, voda, maline ((svježih ili smrznutih)), Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri. ; Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre. ; U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi. ; Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne. ; Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera. ; Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući. ; Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slatko vrhnje, 500 ml
- aroma vanilije, 2 ml
- želatina, 1 vrećica bijela
- šećer u prahu, 150 g
- voda, 100 ml
- maline, 200 g (svježih ili smrznutih)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Želatinu umočimo u malo hladne vode da nabubri.
- Slatko vrhnje ulijemo u lonac te dodamo bočicu arome vanilije (cca 2 ml). Na laganoj vatri pustimo da vrhnje polagano zavrije pa ga kuhamo još 15 minuta. Nakon toga lonac maknemo sa vatre.
- U vrhnje zatim dodajemo otopljenu želatinu i miješamo dok se ravnomjerno ne rastopi.
- Gotovu smjesu prelijemo (rasporedimo) u 4 jednake (vodom isprane) zdjelice, ohladimo ih na sobnoj temperaturi i stavimo ih u hladnjak na 3-4 sata da se sadržaj stvrdne.
- Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno miješajući rastapamo 100 g šećera u prahu, sve dok ne dobijemo sirup od šećera.
- Kada uskipi kuhamo 1 minutu pa dodajemo maline te ih dobro ugrijemo stalno miješajući.
- Gotove maline serviramo na tanjuru kao podloga panna cotti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |