- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski odresci u umaku od jaja i krastavaca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske u umaku od jaja i krastavaca.
Ovo zasitno domaće jelo punog okusa preporučili bismo svima koji se bave težim fizičkim radom, te planinarima, maratoncima i galiotima i naposlijetku svima onima kojima njihova linija nije važna. Ako ne spadate ni u jednu od ovih grupacija, a ipak ne možete odoljeti bogatstvu mirisa i okusa koji vas mami iz divnog spoja sastojaka u ovom receptu, jednostavno pojedite malo, sa puno svježe salate.
Svinjski odresci u umaku od jaja i krastavaca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske u umaku od jaja i krastavaca. - svinjetina, bijelo vino, slatka mljevena paprika, jaje (tvrdo kuhana), krastavac, mast (biljna ili životinjska ), sol i papar, Odreske malo potučemo ravnim dijelom bata za meso, začinimo solju i paprom i kratko pržimo na masti s jedne i druge strane. ; Meso zatim nakratko maknemo u stranu na toplo pa u mast od pečenja umiješamo mljevenu crvenu papriku, vino, začinimo solju, vratimo odreske i nastavimo pirjati na laganoj vatri uz povremeno dolijevanje vode sve dok meso ne omekša. ; Odreske izvadimo u posudu na kojoj ćemo ih poslužiti, a jaja i krastavce narežemo na kockice i dodajemo ih na preostalu masnoću. ; Umak kratko promiješamo da se sastojci prožmu pa prelijemo preko odrezaka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 4 odreska
- bijelo vino, 2 dl
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- jaja, 3 tvrdo kuhana
- krastavac, 4
- mast biljna ili životinjska
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske malo potučemo ravnim dijelom bata za meso, začinimo solju i paprom i kratko pržimo na masti s jedne i druge strane.
- Meso zatim nakratko maknemo u stranu na toplo pa u mast od pečenja umiješamo mljevenu crvenu papriku, vino, začinimo solju, vratimo odreske i nastavimo pirjati na laganoj vatri uz povremeno dolijevanje vode sve dok meso ne omekša.
- Odreske izvadimo u posudu na kojoj ćemo ih poslužiti, a jaja i krastavce narežemo na kockice i dodajemo ih na preostalu masnoću.
- Umak kratko promiješamo da se sastojci prožmu pa prelijemo preko odrezaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |