Kroštule – Saznajte kako pripremiti kroštule u našem video receptu. – brašno, šećer, žumanjak, ulje, rakija (lozovača), mlijeko, limun, ulje (za prženje), šećer u prahu, sol, U zdjelu dodamo žumanjke, šećer, mlijeko, ulje, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješamo. ; Smjesi zatim dodajemo brašno, što bolje izmiješamo kuhačom pa preselimo na brašnom posipanu dasku i rukama umijesimo polutvrdo tijesto. ; Valjkom razvaljamo pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežemo vrpce veličine 10 x 3 cm. Svaku vrpcu nožićem malo zarežemo po sredini i kroz taj otvor provučemo jedan kraj tijesta. ; Pržimo na toplom ulju do zlatnožute boje. ; Pržene kroštule ocijedimo i još vruće posipamo šećerom u prahu.; – Kroštule nisu tvrde fritule. Kroštule su jedan okusom jednostavni, slatki, jedinstveni, hrskavi dalmatinski kulinarski proizvod od kojeg se treba čuvati kao od vraga. Koliko god da ih napravite, nikad ih neće biti dosta. Prava napast za ovisnike o ugljikohidratima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kroštule – Saznajte kako pripremiti kroštule u našem video receptu. – brašno, šećer, žumanjak, ulje, rakija (lozovača), mlijeko, limun, ulje (za prženje), šećer u prahu, sol, U zdjelu dodamo žumanjke, šećer, mlijeko, ulje, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješamo. ; Smjesi zatim dodajemo brašno, što bolje izmiješamo kuhačom pa preselimo na brašnom posipanu dasku i rukama umijesimo polutvrdo tijesto. ; Valjkom razvaljamo pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežemo vrpce veličine 10 x 3 cm. Svaku vrpcu nožićem malo zarežemo po sredini i kroz taj otvor provučemo jedan kraj tijesta. ; Pržimo na toplom ulju do zlatnožute boje. ; Pržene kroštule ocijedimo i još vruće posipamo šećerom u prahu.; -</div>
Kroštule
Saznajte kako pripremiti kroštule u našem video receptu.
Kroštule nisu tvrde fritule. Kroštule su jedan okusom jednostavni, slatki, jedinstveni, hrskavi dalmatinski kulinarski proizvod od kojeg se treba čuvati kao od vraga. Koliko god da ih napravite, nikad ih neće biti dosta. Prava napast za ovisnike o ugljikohidratima.
Kroštule - Saznajte kako pripremiti kroštule u našem video receptu. - brašno, šećer, žumanjak, ulje, rakija (lozovača), mlijeko, limun, ulje (za prženje), šećer u prahu, sol, U zdjelu dodamo žumanjke, šećer, mlijeko, ulje, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješamo. ; Smjesi zatim dodajemo brašno, što bolje izmiješamo kuhačom pa preselimo na brašnom posipanu dasku i rukama umijesimo polutvrdo tijesto. ; Valjkom razvaljamo pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežemo vrpce veličine 10 x 3 cm. Svaku vrpcu nožićem malo zarežemo po sredini i kroz taj otvor provučemo jedan kraj tijesta. ; Pržimo na toplom ulju do zlatnožute boje. ; Pržene kroštule ocijedimo i još vruće posipamo šećerom u prahu.; -
U zdjelu dodamo žumanjke, šećer, mlijeko, ulje, rakiju, malo naribane limunove korice, prstohvat soli i sve zajedno izmiješamo.
Smjesi zatim dodajemo brašno, što bolje izmiješamo kuhačom pa preselimo na brašnom posipanu dasku i rukama umijesimo polutvrdo tijesto.
Valjkom razvaljamo pravokutnik debljine 5 mm, a ukrasnim kotačićem izrežemo vrpce veličine 10 x 3 cm. Svaku vrpcu nožićem malo zarežemo po sredini i kroz taj otvor provučemo jedan kraj tijesta.
Pržimo na toplom ulju do zlatnožute boje.
Pržene kroštule ocijedimo i još vruće posipamo šećerom u prahu.