- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Goveđa juha s rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđu juhu s rezancima.
Goveđa juha najklasičniji je proizvod kuhinje naših baka. Ne poznam nikoga koga ne vežu neke uspomene uz nju. Priprava je jednostavna i brza, rezultat sjajan: mirisna, opojna, lagana, zdrava i smirujuća juha. Ako iz juhe izvadite meso i napravite malo umaka od hrena, te restanog krumpira evo i glavnog jela.
Goveđa juha s rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti goveđu juhu s rezancima. - govedina, voda, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, tjestenina (rezanaca za juhu), papar (u zrnu), sol, Oprano meso stavimo na vatru u mlaku vodu. Kad voda zavri dodamo, papar u zrnu, na grubo narezanu mrkvu, korijen celera i peršina, te grančicu celerova lista. ; Neočišćen luk isplahnemo pod mlazom vode, prerežemo popola. Prerezane strane zapečemo na tavi dok malo ne pocrne pa i njih dodamo u juhu i sve zajedno, poklopljeno kuhamo na laganoj vatri oko 2 sata.; Juha koja kuha na slaboj vatri biti će krepka i bistra. Na pola kuhanja začinimo solju. ; Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito. Procijeđenu juhu zakipimo, i u nju ukuhamo rezance za juhu. ; Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- govedina, 750 g
- voda, 2 l
- luk, 1 glavica
- mrkva, 150 g
- korijen celera, 200 g
- korijen peršina, 80 g
- tjestenina, 60 g rezanaca za juhu
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Oprano meso stavimo na vatru u mlaku vodu. Kad voda zavri dodamo, papar u zrnu, na grubo narezanu mrkvu, korijen celera i peršina, te grančicu celerova lista.
- Neočišćen luk isplahnemo pod mlazom vode, prerežemo popola. Prerezane strane zapečemo na tavi dok malo ne pocrne pa i njih dodamo u juhu i sve zajedno, poklopljeno kuhamo na laganoj vatri oko 2 sata.
- Juha koja kuha na slaboj vatri biti će krepka i bistra. Na pola kuhanja začinimo solju.
- Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito. Procijeđenu juhu zakipimo, i u nju ukuhamo rezance za juhu.
- Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |