- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Minestrone
Saznajte kako pripremiti minestrone u našem video receptu.
Ako ste bili te sreće da odete na skijanje u Italiju ili neku drugu alpsku zemlju, vrlo vjerojatno ste se bar jednom ugrijali uz tanjur ove prekrasne juhe. Iz nje pršte okusi i mirisi! A povrća ima toliko da vam se lako može dogoditi da morate nadolijevati vode kako juha ne bi postala varivo.
Minestrone - Saznajte kako pripremiti minestrone u našem video receptu. - krumpir, mrkva, korijen celera, tikvice, luk, maslinovo ulje, bijelo vino, grašak, povrtna kocka, origano, bosiljak (svježeg), čili papričica, češnjak, parmezan, Luk očistimo i nasjeckamo. Mrkvu, krumpir, korijen celera i tikvicu operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice. ; Sve zajedno kratko pirjamo na pola maslinova ulja. Podlijemo vinom, dodamo grašak, povrtnu kocku, origano, kosani bosiljak, posolimo, popaprimo i pustimo da na laganoj vatri vrije nekoliko minuta. ; U tavici na preostalom maslinovom ulju kratko popržimo prethodno izmrvljene mini ljute papričice i dodamo protisnuti češnjak. Čim pusti miris, ljuti umak je gotov i njime prelijemo juhu od povrća (minestrone). ; Kod posluživanja, vruću juhu u tanjuru posipamo svježe naribanim parmezanom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 300 g
- mrkva, 300 g
- korijen celera, 300 g
- tikvice, 300 g
- luk, 1 glavica
- maslinovo ulje, 2 dl
- bijelo vino, 250 ml
- grašak, 100 g
- povrtna kocka, 1
- origano, 1 žličica
- bosiljak, 8 listova svježeg
- čili papričica, 1 žličica
- češnjak, 2 režnja
- parmezan, 4 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo. Mrkvu, krumpir, korijen celera i tikvicu operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice.
- Sve zajedno kratko pirjamo na pola maslinova ulja. Podlijemo vinom, dodamo grašak, povrtnu kocku, origano, kosani bosiljak, posolimo, popaprimo i pustimo da na laganoj vatri vrije nekoliko minuta.
- U tavici na preostalom maslinovom ulju kratko popržimo prethodno izmrvljene mini ljute papričice i dodamo protisnuti češnjak. Čim pusti miris, ljuti umak je gotov i njime prelijemo juhu od povrća (minestrone).
- Kod posluživanja, vruću juhu u tanjuru posipamo svježe naribanim parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |