- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Domaće piroške
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške.
Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba. U Rusiji postoji običaj da mladenci peku piroške i mijenjaju ih sa uzvanicima za poneku lijepu riječ, dobre želje i ponešto novaca.
Domaće piroške - U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće piroške. - kravlji sir (svježeg), jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, ulje, U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.; Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.; Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kravlji sir, 400 g svježeg
- jaja, 3
- brašno, 400 g
- prašak za pecivo, 1
- sol, 1 žličica
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.
- Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.
- Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |