- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Tajine od janjetine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajine od janjetine.
Ako volite slatko-slane kombinacije, onda bi vam se ovo jelo moglo jako svidjeti. Crni čaj izvući će sokove datulja i šljiva, te zasladiti slasnu janjetinu; tu su i mnogobrojni drugi začini koji će svojim ukusima prošarati ovo jelo. Dodajte svemu i malu hrpicu ukusnog kus-kusa i orijentalni ugođaj bit će potpun!
Tajine od janjetine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajine od janjetine. - suhe šljive, datulje (sušenih), luk, janjetina (od plećke ili buta), češnjak, cimet, đumbir, korijander, šafran, bademi (listića), med, čaj (crnog), maslinovo ulje, prilog (kus-kus), Suhe šljive i datulje preko noći potopimo u toplom crnom čaju. ; Na ulju popržimo sjeckan luk. Poprženi luk zatim izvadimo iz ulja pa dodamo meso izrezano na komade. Kad meso porumeni po površini prebacimo ga u vatrostalnu posudu za peći u pećnici.; Po mesu posložimo preprženi luk, posolimo, popaprimo, dodamo protisnuti češnjak, cimet, đumbir, šafran i korijander. Sve zajedno podlijemo čajem u kojem su se namakale šljive, dobro poklopimo (poklopcem ili alu folijom) i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 1 sat. ; Zatim dodamo ocijeđene šljive i datulje i pečemo pokriveno još 20 minuta. Na maslacu malo prepržimo bademe, maknemo sa vatre, dodamo med, prelijemo meso i sve zajedno pečemo bez poklopca još oko 5 minuta te poslužimo sa kus kusom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- suhe šljive, 200 g
- datulje, 100 g sušenih
- luk, 400 g
- janjetina, 1 kg od plećke ili buta
- češnjak, 2 režnja
- cimet, 1/2 žličice
- đumbir, 1/2 žličice
- korijander, 1/2 žličice
- šafran, 1 prstohvat
- bademi, 50 g listića
- med, 2 žlice
- čaj, 400 ml crnog
- maslinovo ulje
- prilog kus-kus
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Suhe šljive i datulje preko noći potopimo u toplom crnom čaju.
- Na ulju popržimo sjeckan luk. Poprženi luk zatim izvadimo iz ulja pa dodamo meso izrezano na komade. Kad meso porumeni po površini prebacimo ga u vatrostalnu posudu za peći u pećnici.
- Po mesu posložimo preprženi luk, posolimo, popaprimo, dodamo protisnuti češnjak, cimet, đumbir, šafran i korijander. Sve zajedno podlijemo čajem u kojem su se namakale šljive, dobro poklopimo (poklopcem ili alu folijom) i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 1 sat.
- Zatim dodamo ocijeđene šljive i datulje i pečemo pokriveno još 20 minuta. Na maslacu malo prepržimo bademe, maknemo sa vatre, dodamo med, prelijemo meso i sve zajedno pečemo bez poklopca još oko 5 minuta te poslužimo sa kus kusom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |