- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teletina s bamijom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s bamijom.
Malo ljudi je čulo za bamiju. To je biljka iz porodice hibiskusa i porijeklom je iz tropske Afrike, a za nju kažu čak i da ima svojstva afrodizijaka. Ima vrlo zanimljivi okus, pa ju probajte skuhati jednom kada ju uspijete pronaći na tržnici; predlažemo ovaj recept, u kojem će bamija oplemeniti jedan uobičajeni gulaš od teletine.
Teletina s bamijom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s bamijom. - teletina, bamija (suhe), bamija (mljevene suhe), luk, mrkva, peršin, celer (list), koncentrat rajčice, sok od limuna, sol i papar, Vijenac bamije (bamiju najčešće možemo kupiti navezenu na konac koji izgleda kao lančić) operemo i stavimo kuhati u hladnu vodu. ; Tek što voda prokuha vijenac izvadimo, vodu bacimo (na taj način ispiremo višak sluzi iz bamije), bamiju stavimo kuhati u čistu vodu kojoj smo dodali malo limunova soka. Kada bamija nabubri izvadimo je iz vode i skinemo s konca. ; Sitno nasjeckanu glavicu luka pržimo na zagrijanom ulju. Nakon kraćeg prženja dodamo mrkvu narezanu na kolutiće pa teletinu narezanu na komadiće. Sve zajedno lagano pirjamo uz postupno dolijevanje vode. ; Potkraj pirjanja dodamo koncentrat rajčice, nasjeckan peršinov list, celerov list, prokuhanu bamiju te sol i papar po želji. Za pikantniji okus jelo začinimo dodatkom limunovog soka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 400 g
- bamija, 100 g suhe
- bamija, 1 žlica mljevene suhe
- luk, 1 glavica
- mrkva, 4
- peršin, 1 vezica
- celer, 1 vezica list
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- sok od limuna
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vijenac bamije (bamiju najčešće možemo kupiti navezenu na konac koji izgleda kao lančić) operemo i stavimo kuhati u hladnu vodu.
- Tek što voda prokuha vijenac izvadimo, vodu bacimo (na taj način ispiremo višak sluzi iz bamije), bamiju stavimo kuhati u čistu vodu kojoj smo dodali malo limunova soka. Kada bamija nabubri izvadimo je iz vode i skinemo s konca.
- Sitno nasjeckanu glavicu luka pržimo na zagrijanom ulju. Nakon kraćeg prženja dodamo mrkvu narezanu na kolutiće pa teletinu narezanu na komadiće. Sve zajedno lagano pirjamo uz postupno dolijevanje vode.
- Potkraj pirjanja dodamo koncentrat rajčice, nasjeckan peršinov list, celerov list, prokuhanu bamiju te sol i papar po želji. Za pikantniji okus jelo začinimo dodatkom limunovog soka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |