- Almo Čatlak
- 60 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Ratluk (Rahat Lokum)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk.
Ova orijentalna slastica nije ništa drugo doli mješavina vode, šećera, škrobnog brašna i aroma. A kao da sam po sebi nije već dovoljno sladak, na kraju ga se još uvalja u šećer u prahu! Zbog toga pažljivo uživajte u ovoj slastici, po mogućnosti uz šalicu gorke crne kave ili nekog drugog nezaslađenog napitka.
Ratluk (Rahat Lokum) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk. - šećer, voda, škrobno brašno, limun (iscijeđeni sok), orasi (grubo nasjeckanih), bademovog ulja, aroma naranče, šećer, U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre. ; U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice. ; Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače. ; U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm). ; Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šećer, 1 kg
- voda, 1 l
- škrobno brašno, 200 g
- limun, 1/2 iscijeđeni sok
- orasi, 150 g grubo nasjeckanih
- bademovo ulje, 1 žlica
- aroma naranče, 1 bočica
- šećer, 150 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre.
- U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice.
- Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače.
- U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm).
- Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |