- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riba pečena u krupnoj soli
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu pečenu u krupnoj soli.
Riba pečena u morskoj soli vrlo je lijepo i ukusno jelo, pogodno za serviranje i u svečanim prilikama (obavezno koru od soli skidajte pred gostima). Koža i ljuske zalijepit će se za sol pa ribu prije pečenja nije potrebno čistiti. I ne brinite, riba neće biti preslana: čak ćete joj prije pečenja morati dodatno nasoliti utrobu!
Riba pečena u krupnoj soli - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu pečenu u krupnoj soli. - bijela riba (cca. 1,2 kg), ružmarin, sol (krupne morske), bjelanjak, voda, Prije pečenja ribu očistimo izvana i iznutra, te je dobro osušimo. ; U zdjelu odvojimo bjelanjke, lagano ih istučemo, dodamo vodu i krupnu morsku sol. Sve zajedno izmiješamo te od dobivene smjese, na limu, rasprostremo postelju debljine 5 cm. ; Ribu položimo na sol i cijelu je prekrijemo ostatkom smjese. Tako obloženu ribu stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 40 minuta (što je riba veća duže se peče). ; Sol u toku pečenja stvori vrlo tvrd oklop koji prije posluživanja razbijemo malim čekićem ili žlicom. Kada smo odstranili sol ribi odstranimo i kožu te je izvadimo u filetima ili cijelu. Višak soli očistimo, a ribu odmah poslužimo uz kuhano povrće i maslinovo ulje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 1 kom cca. 1,2 kg
- ružmarin, 1 grančica
- sol, 2 kg krupne morske
- bjelanjak, 2
- voda, 200 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije pečenja ribu očistimo izvana i iznutra, te je dobro osušimo.
- U zdjelu odvojimo bjelanjke, lagano ih istučemo, dodamo vodu i krupnu morsku sol. Sve zajedno izmiješamo te od dobivene smjese, na limu, rasprostremo postelju debljine 5 cm.
- Ribu položimo na sol i cijelu je prekrijemo ostatkom smjese. Tako obloženu ribu stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 40 minuta (što je riba veća duže se peče).
- Sol u toku pečenja stvori vrlo tvrd oklop koji prije posluživanja razbijemo malim čekićem ili žlicom. Kada smo odstranili sol ribi odstranimo i kožu te je izvadimo u filetima ili cijelu. Višak soli očistimo, a ribu odmah poslužimo uz kuhano povrće i maslinovo ulje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |