- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Varivo od kelja s kobasicom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s kobasicom.    
        Ovo jednostavno i zdravo varivo moglo bi se svidjeti čak i djeci, koja baš i nisu ljubitelji variva: kobasica kuhana u kelju dati će mu jednu finu i sasvim lagano pikantnu aromu. Za kelj kažu i da je dobar afrodizijak, da liječi mamurluk i razgrađuje celulit. (Napomena: prethodna rečenica je u potpunosti izmišljena kako bi ljudi koji ne čitaju opise do kraja bili okrutno kažnjeni.)
Varivo od kelja s kobasicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s kobasicom. - kelj, krumpir, panceta, brašno, češnjak, luk, mrkva, korijen celera, kobasica, slatka mljevena paprika, maslinovo ulje, sol i papar, Kelj očistimo, prerežemo na pola, izvadimo bijeli tvrdi dio i dobro isperemo pod mlazom vode. ; U loncu zavrijemo oko 2 l slane vode, te dodamo narezan kelj. ; Na maslinovom ulju popržimo sjeckanu pancetu, sjeckani luk, mrkvu i celer narezan na sitne kockice, začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice, sjeckani češnjak i kratko pirjamo. ; Zatim dodamo mljevene crvene paprike, malo brašna i podlijemo s malo hladne vode, te sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša. ; Zatim dodamo kelj, kobasice i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuha na laganoj vatri do 10-15 minuta. ; Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - kelj, 1 kg
 - krumpir, 300 g
 - pancete, 50 g
 - brašno, 2 žlice
 - češnjak, 4 režnja
 - luk, 1 glavica
 - mrkva, 1
 - korijen celera, 100 g
 - kobasica, 4
 - slatka mljevena paprika, 1 žličica
 - maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Kelj očistimo, prerežemo na pola, izvadimo bijeli tvrdi dio i dobro isperemo pod mlazom vode.
 - U loncu zavrijemo oko 2 l slane vode, te dodamo narezan kelj.
 - Na maslinovom ulju popržimo sjeckanu pancetu, sjeckani luk, mrkvu i celer narezan na sitne kockice, začinimo solju, dodamo oguljeni krumpir izrezan na kockice, sjeckani češnjak i kratko pirjamo.
 - Zatim dodamo mljevene crvene paprike, malo brašna i podlijemo s malo hladne vode, te sve zajedno kuhamo dok krumpir ne omekša.
 - Zatim dodamo kelj, kobasice i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuha na laganoj vatri do 10-15 minuta.
 - Pred kraj, po potrebi, začinimo solju i paprom.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





