- Almo Čatlak
 - 75 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Špek fileki (tripice)    
                
        Saznajte kako pripremiti špek fileke (tripice) u našem video receptu.    
        Špek fileki nekada su bili jelo sirotinje, a danas ih možete naći u najfinijim restoranima. Ljudi često misle da se fileki rade od goveđih crijeva, no to su u stvari narezani goveđi želuci. Prije upotrebe oni se temeljito čiste i obrađuju, tako da nema razloga da na ovo jelo okrećete očima. Pa oni su specijalitet i kod naših gurmanskih susjeda, Talijana!
Špek fileki (tripice) - Saznajte kako pripremiti špek fileke (tripice) u našem video receptu. - fileki (kuhani), panceta, luk, korjenasto povrće ((mrkva, peršin, celer)), paprika (svježe), krumpir, koncentrat rajčice, glatko brašno, češnjak, limun (cijeđeni sok), peršin (sjeckani), parmezan (ribani), ulje, sol i papar, Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša. ; Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i pancetu, te sve zajedno pirjamo. ; Zatim dodamo narezane kuhane fileke, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo. ; Zatim dodamo na kockice izrezan krumpir, podlijemo vodom i kuhamo dok fileki ne omekšaju. ; Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - fileki, 1 kg kuhani
 - pancete, 200 g
 - luk, 200 g
 - korjenasto povrće, 200 g (mrkva, peršin, celer)
 - paprika, 50 g svježe
 - krumpir, 200 g
 - koncentrat rajčice, 1 žlica
 - glatko brašno, 2 žlice
 - češnjak, 3 režnja
 - limun, 1/2 cijeđeni sok
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - parmezan ribani
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša.
 - Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i pancetu, te sve zajedno pirjamo.
 - Zatim dodamo narezane kuhane fileke, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo.
 - Zatim dodamo na kockice izrezan krumpir, podlijemo vodom i kuhamo dok fileki ne omekšaju.
 - Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:75minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





