- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Glazirane čokoladne bombice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti glazirane čokoladne bombice.
Ovaj fini desert nazvali smo čokoladne bombice jer u sebi skrivaju pravu eksploziju fine i guste čokoladne kreme. Prekinuli ste vezu i tužni ste? - probajte čokoladne bombice. Ne ide vam dobro na poslu? - pomoći će vam čokoladne bombice. Otkrili ste da vas prate plaćeni ubojice? - pozovite ih na čokoladne bombice, a njihove porcije obogatite dodatkom ručne bombice. U slast!
Glazirane čokoladne bombice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti glazirane čokoladne bombice. - čokolada (tamna (in 70% )), jaje, šećer, slatko vrhnje, čokolada (mliječne), kakao (u prahu), U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade, malo slatkog vrhnja i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer, koje miješamo ručnim mikserom sve dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu. ; Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i vrhnja sa smjesom od jaja i šećera. ; Bjelanjke u zasebnoj zdjeli istučemo u čvrsti snijeg, pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom. ; Preostalo slatko vrhnje istučemo kremasto (ne previše tvrdo), te njime namažemo posudice u koje zatim prelijevamo čokoladnu smjesu. ; Posudice stavimo u hladnjak na oko tri sata, da se smjesa dobro ohladi. ; 15 minuta prije posluživanja posudice izvadimo iz hladnjaka, svaku umočimo na nekoliko sekundi u vruću vodu da smjesa otpusti od stjenke, preokrenemo je na podlogu za posluživanje (tanjurić), bogato posipamo kakaom u prahu i ukrasimo naribanom mliječnom čokoladom. ; -
Upute po koracima:
- U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade, malo slatkog vrhnja i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka.
- U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer, koje miješamo ručnim mikserom sve dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu.
- Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i vrhnja sa smjesom od jaja i šećera.
- Bjelanjke u zasebnoj zdjeli istučemo u čvrsti snijeg, pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom.
- Preostalo slatko vrhnje istučemo kremasto (ne previše tvrdo), te njime namažemo posudice u koje zatim prelijevamo čokoladnu smjesu.
- Posudice stavimo u hladnjak na oko tri sata, da se smjesa dobro ohladi.
- 15 minuta prije posluživanja posudice izvadimo iz hladnjaka, svaku umočimo na nekoliko sekundi u vruću vodu da smjesa otpusti od stjenke, preokrenemo je na podlogu za posluživanje (tanjurić), bogato posipamo kakaom u prahu i ukrasimo naribanom mliječnom čokoladom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |