- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći tingulet
Saznajte kako pripremiti pileći tingulet u našem video receptu.
Ovo jelo neodoljivo podsjeća na pašticadu, ali spremamo ga sa pilećim mesom. S obzirom na aromatičnost sastojaka, odaberite tamnije pileće meso - batke i zabatke, pa čak i krila, no izbjegavajte bijelo meso. Naravno, kao i uz svaku dobru pašticadu, kao prilog servirajte njoke. Obične, kukuruzne... bilo kakve. Samo neka ih bude dovoljno!
Pileći tingulet - Saznajte kako pripremiti pileći tingulet u našem video receptu. - piletina ((batci i zabatci)), luk, mrkva, pileća kocka, koncentrat rajčice, lovorov list, bijelo vino, prošek, suhe šljive, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U loncu na vrućem ulju pirjamo naribani luk i mrkvicu. Dodamo mesnu kocku i zalijemo bijelim vinom. ; Čim provrije dodamo koncentrat rajčice i sjeckani peršin, promiješamo, pa na to posložimo meso i zalijemo sa toliko vina da prekrije meso. ; Zatim dodamo malo prošeka, nekoliko suhih šljiva i lovorov list. Začinimo solju i paprom i ostavimo da vrije na laganoj vatri (ako je umak previše gust dodajemo malo vode). ; Omekšalo meso i lovorov list izvadimo iz lonca, a umak pasiramo kroz gusto sito ili štapnim mikserom. ; Meso poslužimo uz umak i svježe kuhane njoke.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- piletina, 500 g (batci i zabatci)
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- pileća kocka, 1
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- lovorov list, 2
- bijelo vino, 200 ml
- prošek, 30 ml
- suhe šljive, 5-6
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu na vrućem ulju pirjamo naribani luk i mrkvicu. Dodamo mesnu kocku i zalijemo bijelim vinom.
- Čim provrije dodamo koncentrat rajčice i sjeckani peršin, promiješamo, pa na to posložimo meso i zalijemo sa toliko vina da prekrije meso.
- Zatim dodamo malo prošeka, nekoliko suhih šljiva i lovorov list. Začinimo solju i paprom i ostavimo da vrije na laganoj vatri (ako je umak previše gust dodajemo malo vode).
- Omekšalo meso i lovorov list izvadimo iz lonca, a umak pasiramo kroz gusto sito ili štapnim mikserom.
- Meso poslužimo uz umak i svježe kuhane njoke.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |