- Almo Čatlak
 - 75 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Pileći tingulet    
                
        Saznajte kako pripremiti pileći tingulet u našem video receptu.    
        Ovo jelo neodoljivo podsjeća na pašticadu, ali spremamo ga sa pilećim mesom. S obzirom na aromatičnost sastojaka, odaberite tamnije pileće meso - batke i zabatke, pa čak i krila, no izbjegavajte bijelo meso. Naravno, kao i uz svaku dobru pašticadu, kao prilog servirajte njoke. Obične, kukuruzne... bilo kakve. Samo neka ih bude dovoljno!
Pileći tingulet - Saznajte kako pripremiti pileći tingulet u našem video receptu. - piletina ((batci i zabatci)), luk, mrkva, pileća kocka, koncentrat rajčice, lovorov list, bijelo vino, prošek, suhe šljive, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U loncu na vrućem ulju pirjamo naribani luk i mrkvicu. Dodamo mesnu kocku i zalijemo bijelim vinom. ; Čim provrije dodamo koncentrat rajčice i sjeckani peršin, promiješamo, pa na to posložimo meso i zalijemo sa toliko vina da prekrije meso. ; Zatim dodamo malo prošeka, nekoliko suhih šljiva i lovorov list. Začinimo solju i paprom i ostavimo da vrije na laganoj vatri (ako je umak previše gust dodajemo malo vode). ; Omekšalo meso i lovorov list izvadimo iz lonca, a umak pasiramo kroz gusto sito ili štapnim mikserom. ; Meso poslužimo uz umak i svježe kuhane njoke.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - piletina, 500 g (batci i zabatci)
 - luk, 1 glavica
 - mrkva, 1
 - pileća kocka, 1
 - koncentrat rajčice, 1 žličica
 - lovorov list, 2
 - bijelo vino, 200 ml
 - prošek, 30 ml
 - suhe šljive, 5-6
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U loncu na vrućem ulju pirjamo naribani luk i mrkvicu. Dodamo mesnu kocku i zalijemo bijelim vinom.
 - Čim provrije dodamo koncentrat rajčice i sjeckani peršin, promiješamo, pa na to posložimo meso i zalijemo sa toliko vina da prekrije meso.
 - Zatim dodamo malo prošeka, nekoliko suhih šljiva i lovorov list. Začinimo solju i paprom i ostavimo da vrije na laganoj vatri (ako je umak previše gust dodajemo malo vode).
 - Omekšalo meso i lovorov list izvadimo iz lonca, a umak pasiramo kroz gusto sito ili štapnim mikserom.
 - Meso poslužimo uz umak i svježe kuhane njoke.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:75minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





