- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći paprikaš
Saznajte kako pripremiti pileći paprikaš u našem video receptu.
Pileći paprikaš je pokraj gulaša najpoznatije jelo mađarske kuhinje. Često se priprema vrlo pikantno, sa feferonima i ljutom mljevenom paprikom, ali mi smo se odlučili na nešto blažu verziju pogodnu za svako nepce. Kao prilog najčešće se serviraju "nokleci", no isto tako popularni su i valjušci ili široki rezanci.
Pileći paprikaš - Saznajte kako pripremiti pileći paprikaš u našem video receptu. - piletina, luk, mrkva, korijen celera, bijelo vino, rajčice pelati, lovorov list, svježa crvena paprika, brašno, slatka mljevena paprika, češnjak, maslinovo ulje, ulje (obično ), kiselo vrhnje, sol i papar, Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. ; Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. ; Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. ; Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- piletina, 1 kg
- luk, 2 glavice
- mrkva, 1
- korijen celera, 100 g
- bijelo vino, 100 ml
- pelati rajčice, 200 g
- lovorov list, 1
- svježe crvene paprike, 150 g
- brašno, 1 žlica
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- češnjak, 5 češnjeva
- maslinovo ulje
- ulje obično
- kiselo vrhnje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša.
- Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom.
- Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri.
- Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu.
- Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |