- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pohana piletina iz marinade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohanu piletinu iz marinade.
Ovaj recept razlikuje se od obične pohane piletine u dvije bitne stvari: kao prvo, piletina se prije pohanja marinira kako bi kasnije bila mekša i sočnija. Kao drugo, u smjesi za pohanje nismo upotrijebili krušne mrvice nego sezam, koji korici daje posebnu aromu. Na taj način oplemenili smo stari domaći recept kojeg ste, nadamo se, već i prije negdje probali.
Pohana piletina iz marinade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohanu piletinu iz marinade. - piletina, limun (cijeđeni sok), rižino ulje, češnjak, peršin, majčina dušica, lovorov list, jaje, brašno, sezam, ulje, sol i papar, U zdjeli pomiješamo sok od limuna, ulje, malo soli, papar, protisnuti češnjak, sitno sjeckani peršin, nekoliko usitnjenih listića ružmarina i jedan lovorov list. ; Pile izrežemo na komade i stavimo u zdjelu s marinadom. Sve zajedno promiješamo i ostavimo da se marinira u hladnjaku oko dva sata. ; Nakon što meso izvadimo iz hladnjaka, ocijedimo suvišnu marinadu, a po potrebi malo dosolimo. ; U zdjeli istučemo jaja, dodamo brašno, sezam i izradimo glatku smjesu. ; Svaki komad mesa umočimo u dobivenu smjesu i pržimo u dubokom ulju. ; Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo pire krumpir, rižu, salatu ili kuhano povrće.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- piletina, 1 kg
- limun, 4 žlice cijeđeni sok
- rižino ulje, 2 žlice
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica
- majčina dušica, 1 žličica
- lovorov list, 1
- jaja, 2
- brašno, 1 žlica
- sezam, 1 žličica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli pomiješamo sok od limuna, ulje, malo soli, papar, protisnuti češnjak, sitno sjeckani peršin, nekoliko usitnjenih listića ružmarina i jedan lovorov list.
- Pile izrežemo na komade i stavimo u zdjelu s marinadom. Sve zajedno promiješamo i ostavimo da se marinira u hladnjaku oko dva sata.
- Nakon što meso izvadimo iz hladnjaka, ocijedimo suvišnu marinadu, a po potrebi malo dosolimo.
- U zdjeli istučemo jaja, dodamo brašno, sezam i izradimo glatku smjesu.
- Svaki komad mesa umočimo u dobivenu smjesu i pržimo u dubokom ulju.
- Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo pire krumpir, rižu, salatu ili kuhano povrće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |