- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Caponata
Saznajte kako pripremiti caponatu u našem video receptu.
Glavni sastojci ovog osvježavajućeg sicilijanskog jela su patlidžan i celer. Kombinacija ta dva okusa jest ono što karakterizira ovo fino jelo, no ništa manje važne nisu niti masline i kapare, te ostali mediteranski sastojci. Caponata se može jesti topla, kao glavno jelo, predjelo ili prilog. Kada se ohladi, savršeno paše kao osvježavajući ručak u vrućim ljetnim danima.
Caponata - Saznajte kako pripremiti caponatu u našem video receptu. - patlidžani, luk, rajčice pelati, celerova stabljika, masline (crnih), kapare, šećer, ocat, čili papričica (sušenih), bosiljak (svježi ), maslinovo ulje, sol, voda, Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata.; U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša. ; Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne.; Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice. ; Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta. ; Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 1 kg
- luk, 2 glavice
- pelati rajčice, 500 g
- celerova stabljika, 600 g
- masline, 200 g crnih
- kapare, 3 žličice
- šećer, 50 g
- ocat, 100 ml
- čili papričica, 1/2 žličice sušenih
- bosiljak svježi
- maslinovo ulje
- sol
- voda
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata.
- U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša.
- Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne.
- Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice.
- Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta.
- Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |