- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Niskokalorično
 - Jednostavna priprema
 - Pogodno za Vegane
 
        Caponata    
                
        Saznajte kako pripremiti caponatu u našem video receptu.    
        Glavni sastojci ovog osvježavajućeg sicilijanskog jela su patlidžan i celer. Kombinacija ta dva okusa jest ono što karakterizira ovo fino jelo, no ništa manje važne nisu niti masline i kapare, te ostali mediteranski sastojci. Caponata se može jesti topla, kao glavno jelo, predjelo ili prilog. Kada se ohladi, savršeno paše kao osvježavajući ručak u vrućim ljetnim danima.
Caponata - Saznajte kako pripremiti caponatu u našem video receptu. - patlidžani, luk, rajčice pelati, celerova stabljika, masline (crnih), kapare, šećer, ocat, čili papričica (sušenih), bosiljak (svježi ), maslinovo ulje, sol, voda, Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata.; U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša. ; Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne.; Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice. ; Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta. ; Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - patlidžan, 1 kg
 - luk, 2 glavice
 - pelati rajčice, 500 g
 - celerova stabljika, 600 g
 - masline, 200 g crnih
 - kapare, 3 žličice
 - šećer, 50 g
 - ocat, 100 ml
 - čili papričica, 1/2 žličice sušenih
 - bosiljak svježi
 - maslinovo ulje
 - sol
 - voda
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Patlidžane narežemo na manje kocke, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoje otprilike pola sata.
 - U veliku tavu dodamo dio ulja i nasjeckani luk i kratko pržimo, te ga nastavimo pirjati uz malo vode dok ne omekša.
 - Zatim dodajemo pelati rajčice s tekućinom i pirjamo dok umak ne zgusne.
 - Patlidžane isperemo toplom vodom, ocijedimo, osušimo kuhinjskom krpom i zajedno sa, na komadiće narezanim, stabljikama celera pržimo u zasebnoj tavi na preostalom ulju, pa i njih umiješamo u umak od rajčice.
 - Odmah zatim dodamo iskoštene i narezane masline, oprane i ocijeđene kapare, posipamo šećerom, pa dodamo ocat i sjeckanu ljutu papričicu, izmiješamo i lagano pirjamo još pet minuta.
 - Pred kraj kuhanja dodamo svježe sjeckani ili sušeni bosiljak.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





