- Almo Čatlak
- 80 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Kolač s rogačem i jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač s rogačem i jabukama.
Želite li iznenaditi svoje ukućane sa vrlo zdravom slasticom, pripremite im ovaj kolač s rogačem i jabukama. U njemu nema jaja niti mliječnih proizvoda, a jedino što vas može zasmetati jest šećer: ako vam ni smeđi šećer nije po volji, probajte upotrijebiti neku varijantu voćnog šećera. Ponudite ovaj kolač gostima i nemojte im reći da u njemu nema kakaa i čokolade: sigurni smo da ih većina neće niti primijetiti!
Kolač s rogačem i jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač s rogačem i jabukama. - glatko brašno, oštro brašno, rogač (mljevenog), orasi (mljevenih), smeđi šećer, ulje, mineralna voda, jabuke, sol, šećer u prahu, Brašno, mljeveni rogač, šećer, sol i mljevene orahe na suho izmiješamo u zdjeli. ; Dodamo oguljene i naribane jabuke, mineralnu vodu, ulje i sastojke izmijesimo u glatku smjesu. ; Smjesu preselimo u manji namašćen i brašnom posipan kalup za torte i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 60 min.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 6 žlica
- oštro brašno, 6 žlica
- rogač, 200 g mljevenog
- orasi, 6 žlica mljevenih
- smeđi šećer, 4 žlice
- ulje, 4 žlice
- mineralna voda, 200 ml
- jabuke, 1 komad
- sol, 1 prstohvat
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Brašno, mljeveni rogač, šećer, sol i mljevene orahe na suho izmiješamo u zdjeli.
- Dodamo oguljene i naribane jabuke, mineralnu vodu, ulje i sastojke izmijesimo u glatku smjesu.
- Smjesu preselimo u manji namašćen i brašnom posipan kalup za torte i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 60 min.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |