- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni gulaš
Saznajte kako pripremiti zapečeni gulaš u našem video receptu.
Evo još jednog klasičnog jela, priremljenog na neuobičajen način: zapečeni gulaš s pivom. U ovoj izvedbi meso, krumpiri i paprika plivaju u vrlo kremastom umaku, a sve namirnice su izuzetno mekane i gotovo se tope u ustima. Svakako nemojte na ovo jelo gledati kao na neki čudni eksperiment, jer ovo je jedan od najboljih gulaša koji smo ikada probali!
Zapečeni gulaš - Saznajte kako pripremiti zapečeni gulaš u našem video receptu. - teletina (od koljenice), škrobno brašno, luk, češnjak, pivo, lovorov list, krumpir, svježa crvena paprika, mažuran, peršin, temeljac mesne juhe, ulje, sol i papar, Meso narežemo na kockice, prebacimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, posipamo škrobnim brašnom, izmiješamo i stavimo na stranu. ; Na ulju zajedno pirjamo sitno sjeckani luk i češnjak i čim češnjak pusti miris dodamo meso i sve zajedno kratko pržimo. ; Zatim sve zajedno podlijemo pivom, dodamo lovorov list, mažuran i ostavimo da zavrije. ; Sastojke zatim prebacimo u prikladnu vatrostalnu posudu, dodamo kockice krumpira i crvene paprike, pa sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke. ; Sastojke promiješamo i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C otprilike 1 sat.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 600 g od koljenice
- škrobno brašno, 2 žlice
- luk, 2 glavice
- češnjak, 2 češnja
- pivo, 200 ml
- lovorov list, 2
- krumpir, 200 g
- svježa crvena paprika, 1
- mažuran, 1/2 žličice
- peršin, 1 vezica
- temeljac mesne juhe, 250 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso narežemo na kockice, prebacimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, posipamo škrobnim brašnom, izmiješamo i stavimo na stranu.
- Na ulju zajedno pirjamo sitno sjeckani luk i češnjak i čim češnjak pusti miris dodamo meso i sve zajedno kratko pržimo.
- Zatim sve zajedno podlijemo pivom, dodamo lovorov list, mažuran i ostavimo da zavrije.
- Sastojke zatim prebacimo u prikladnu vatrostalnu posudu, dodamo kockice krumpira i crvene paprike, pa sve zajedno podlijemo s toliko vode da prekrije sastojke.
- Sastojke promiješamo i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C otprilike 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |