- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Sekeli gulaš
Saznajte kako pripremiti sekeli gulaš u našem video receptu.
Na početku svoje kuharice, grof Nikola Zrinski napisao je: "Sekeli gulaš su ruke i noge mojih soldata". Uistinu, ovo mađarsko jelo je vrlo hranjivo, a kiseli kupus poznati je izvor vitamina C. Pa ako je sekeli gulaš tako odgovorno hranio vojsku Nikole Zrinskog, onda sigurno zavrjeđuje da ga i vi pripremite za neki ručak ili večeru!
Sekeli gulaš - Saznajte kako pripremiti sekeli gulaš u našem video receptu. - svinjetina (od rebara), luk, temeljac mesne juhe, kiseli kupus, slatka mljevena paprika, lovorov list, klekove bobe, mileram, ulje, sol i papar, Meso izrežemo na male komadiće i kratko popržimo na vrućem ulju. ; Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. Začinimo solju, posipamo mljevenom crvenom paprikom, promiješamo i odmah dodamo kiseli kupus, lovorov list i klekove bobe. ; Sve zajedno lagano promiješamo i pirjamo uz povremeno podlijevanje mesnim temeljcem i vodom po potrebi. ; Kada je kupus omekšao dodamo kiselo vrhnje i ostavimo da još jednom provrije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 600 g od rebara
- luk, 2 glavice
- temeljac mesne juhe, 200 ml
- kiseli kupus, 750 g
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- lovorov list, 1
- klekove bobe, 5 zrna
- mileram, 100 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso izrežemo na male komadiće i kratko popržimo na vrućem ulju.
- Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. Začinimo solju, posipamo mljevenom crvenom paprikom, promiješamo i odmah dodamo kiseli kupus, lovorov list i klekove bobe.
- Sve zajedno lagano promiješamo i pirjamo uz povremeno podlijevanje mesnim temeljcem i vodom po potrebi.
- Kada je kupus omekšao dodamo kiselo vrhnje i ostavimo da još jednom provrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |