- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tiramisu s jagodama
Saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama u našem video receptu.
Tiramisu je svjetski poznata slastica porijeklom iz Italije, a sastoji se od fine jedinstvene kreme, piškota namočenih u kavu i pokrova od kakaa u prahu. U ovoj varijanti kremu smo obogatili pasiranim jagodama te komadićima cijelih jagoda. Naš kolač stoga još i više osvježava, pa je idealan za tople proljetne i vruće ljetne dane.
Tiramisu s jagodama - Saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama u našem video receptu. - jagode, šećer u prahu, jaje, sir mascarpone, slatko vrhnje, učvrščivać za tučeno vrhnje ((kremfix)), piškote, kava, rum, kakao (u prahu), Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).; Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine. ; U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone. ; Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu. ; Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. ; Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 400 g
- šećer u prahu, 200 g
- jaja, 4
- sir mascarpone, 500 g
- slatko vrhnje, 200 ml
- učvrščivać za tučeno vrhnje, 1 (kremfix)
- piškote, 250 g
- kava, 200 ml
- rum, 30 ml
- kakao u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
- Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine.
- U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone.
- Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu.
- Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač.
- Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |