- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Muffini s jagodama
Saznajte kako pripremiti muffine s jagodama u našem video receptu.
Jedno od najfinijih slatkih jela za doručak su sigurno muffini, okrugli kolačići koje smo često imali prilike vidjeti u američkim filmovima. No oni su isto tako popularni širom svijeta, a sve više se konzumiraju i kod nas. Zato smo odlučili pripremiti muffine po jednom klasičnom receptu, ali obogaćen svježim jagodama. Domaći muffini zbog nedostatka konzervansa relativno brzo izgube svježinu, tako da ih ne treba pripremati u velikim količinama. No zato su puno zdraviji od kupovnih muffina koji nekim kemijskim čudom tjednima ostaju svježi.
Muffini s jagodama - Saznajte kako pripremiti muffine s jagodama u našem video receptu. - jagode, glatko brašno, oštro brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, cimet, vanilin šećer, orasi (mljevenih), jaje, šećer, ulje, jogurt, Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). ; U zdjeli pomiješamo prosijane obije vrste brašna, soda bikarbonu, prašak za pecivo, cimet u prahu, mljevene orahe i jagode. ; U zasebnoj zdjeli pjenasto istučemo jaje, dodamo šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješamo i prebacimo na smjesu od jaja, pa sve zajedno još jednom izmiješamo, tako da tijesto ostane vlažno i grudičasto. ; Tako dobivenim tijestom punimo papirnate ili neke druge oblike za muffinse do 2/3 kalupa. ; Stavljamo ih u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20-25 minuta. ; Gotove izvadimo iz kalupa i ostavimo ih da se hlade oko 10 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 180 g
- glatko brašno, 120 g
- oštro brašno, 120 g
- prašak za pecivo, 20 g
- soda bikarbona, 1/2 žličice
- cimet, 1/2 žličice
- vanilin šećer, 10 g
- orasi, 30 g mljevenih
- jaje, 1
- šećer, 120 g
- ulje, 60 ml
- jogurt, 200 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
- U zdjeli pomiješamo prosijane obije vrste brašna, soda bikarbonu, prašak za pecivo, cimet u prahu, mljevene orahe i jagode.
- U zasebnoj zdjeli pjenasto istučemo jaje, dodamo šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješamo i prebacimo na smjesu od jaja, pa sve zajedno još jednom izmiješamo, tako da tijesto ostane vlažno i grudičasto.
- Tako dobivenim tijestom punimo papirnate ili neke druge oblike za muffinse do 2/3 kalupa.
- Stavljamo ih u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20-25 minuta.
- Gotove izvadimo iz kalupa i ostavimo ih da se hlade oko 10 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |