- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Ima jaja, nema mesa
 
        Zapečene jagode na kraljevski način    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jagode na kraljevski način.    
        Ova slastica je tako raskošna i profinjena, da bi ju i kraljevi rado jeli! Sastoji se od umaka zabajone, koji je i sam po sebi izvrsna delikatesa, a u njemu plivaju svježe slatke jagode. Kako bi naš desert poprimio taj "kraljevski" izgled, zapečen je vrlo kratko - tek toliko da se na vrhu stvori tanka korica. No budite pažljivi! Ta korica može zagoriti za manje od pola minute!
Zapečene jagode na kraljevski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jagode na kraljevski način. - jagode, banana, žumanjak, šećer u prahu, bijelo vino (polusuhog), prošek, Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme), banane ogulimo, narežemo na kolutove i posložimo u vatrostalnu posudu. ; U zasebnu vatrostalnu zdjelu dodamo žumanjke i šećer u prahu, te miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. ; Zatim zdjelu stavimo na paru i miješajući ulijevamo bijelo vino i prošek. Dalje miješamo sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ostavi vrpčasti trag. ; Pripremljeno voće prelijemo dobivenim sabayon umakom, te stavimo u pećnicu pod vruć grill 1-2 minute da se površina umaka blago zapeče. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - jagode, 200 g
 - banana, 2
 - žumanjak, 8
 - šećer u prahu, 120 g
 - bijelo vino, 200 ml polusuhog
 - prošek, 30 ml
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme), banane ogulimo, narežemo na kolutove i posložimo u vatrostalnu posudu.
 - U zasebnu vatrostalnu zdjelu dodamo žumanjke i šećer u prahu, te miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
 - Zatim zdjelu stavimo na paru i miješajući ulijevamo bijelo vino i prošek. Dalje miješamo sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ostavi vrpčasti trag.
 - Pripremljeno voće prelijemo dobivenim sabayon umakom, te stavimo u pećnicu pod vruć grill 1-2 minute da se površina umaka blago zapeče.
 - Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





