- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pašteta od hobotnice
Saznajte kako pripremiti paštetu od hobotnice u našem video receptu.
Hobotnica se može pripremiti na mnogo načina, a zbog svog laganog mesa često se servira kao predjelo. Ova pašteta od hobotnice to i potvrđuje. Ako spremate riblji ručak, nema ništa bolje od ovakvog specijaliteta da goste pripremi za nadolazeće morske okuse. Samo budite mudri i servirajte male porcije, kako glavno jelo ne bi dočekali siti!
Pašteta od hobotnice - Saznajte kako pripremiti paštetu od hobotnice u našem video receptu. - hobotnica (smrznute), maslinovo ulje, balzamički ocat, peršin (sjeckani), kapare, slatka mljevena paprika, senf, majoneza, umak pesto (od crnih maslina), sol i papar, Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta, ali ne solimo (hobotnica tako omekša i pusti žestinu). ; Omekšanu hobotnicu izvadimo na tanjur i pustimo da se malo ohladi, narežemo je na manje komadiće, premjestimo u multipraktik i izradimo. ; Zatim dodajemo majonezu, balzamički ocat, senf, crvenu papriku, sol, papar, kapare, pesto od crnih maslina, svježe sjeckani peršin i maslinovo ulje, te još jednom sve zajedno izmiksamo dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu po želji premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice i stavimo hladiti u hladnjak. ; Ohlađenu paštetu poslužimo uz prepečeni kruh ili tost. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hobotnica, 600 g smrznute
- maslinovo ulje, 2 žlice
- balzamični ocat, 1 žlica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- kapare, 1 žličica
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- senf, 1 žličica
- majoneza, 1 žlica
- umak pesto, 1 žlica od crnih maslina
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta, ali ne solimo (hobotnica tako omekša i pusti žestinu).
- Omekšanu hobotnicu izvadimo na tanjur i pustimo da se malo ohladi, narežemo je na manje komadiće, premjestimo u multipraktik i izradimo.
- Zatim dodajemo majonezu, balzamički ocat, senf, crvenu papriku, sol, papar, kapare, pesto od crnih maslina, svježe sjeckani peršin i maslinovo ulje, te još jednom sve zajedno izmiksamo dok smjesa ne postane jednolična.
- Paštetu po želji premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice i stavimo hladiti u hladnjak.
- Ohlađenu paštetu poslužimo uz prepečeni kruh ili tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |