- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Klupski sendvič
Saznajte kako pripremiti klupski sendvič u našem video receptu.
Klupski sendvič, porijeklom iz Amerike, podrazumijeva nekoliko slojeva kruha između kojih se slaže šunka, salata, rajčica, slanina te razni drugi dodaci - po individualnom okusu. Kruh je najčešće premazane maslacem ili nekim sirnim premazom. Ovakav sendvič radi se od velikog komada kruha ili čak cijelog kruha, zatim se reže na četiri jednaka dijela, a kriške se učvršćuju dugačkim ukrašenim čačkalicama.
Klupski sendvič - Saznajte kako pripremiti klupski sendvič u našem video receptu. - kruh (veliki, okrugli), salama, kuhana šunka, jaje, zelena salata (mekane), majoneza, mileram, kiseli krastavac, peršin (sjeckani), sol, bijeli papar, U zdjeli pomiješamo majonezu, sitno sjeckane krastavce, mileram, sjeckani peršin, sol i papar te stavimo na stranu. ; Oštrim nožem oprezno odvojimo koru kruha do mekanog dijela. Mekani dio kruha zatim uzdužno narežemo tako da dobijemo četiri velike ploške kao kod biskvita za tortu. ; Donju krišku kruha premažemo dijelom pripremljenog umaka, a njega prekrijemo kriškama kuhane šunke i listovima svježe zelene salate. ; Salatu poklopimo slijedećom kriškom kruha koju premažemo umakom te prekrijemo kriškama tvrdo kuhanih jaja i listovima svježe zelene salate. ; Ponovo poklapamo slijedećom kriškom kruha, premazujemo umakom te prekrivamo tankim ploškama salame i listovima svježe zelene salate. ; Zadnju krišku kruha sa donje strane također premažemo umakom i njome poklopimo sendvič. ; Na četiri štapića za ražnjiće nabodemo po kockicu sira, zrno grožđa i maslinu te ih odozgo probodemo na četiri kraja kroz sendvič. ; Zatim dugačkim oštrim nožem, između zabodenih ražnjića, sendvič narežemo na četiri jednaka djela i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kruh, 1 veliki, okrugli
- salama, 50 g
- kuhana šunka, 50 g
- jaja, 2
- zelena salata, 10 listova mekane
- majoneza, 120 g
- mileram, 4 žlice
- kiseli krastavci, 2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli pomiješamo majonezu, sitno sjeckane krastavce, mileram, sjeckani peršin, sol i papar te stavimo na stranu.
- Oštrim nožem oprezno odvojimo koru kruha do mekanog dijela. Mekani dio kruha zatim uzdužno narežemo tako da dobijemo četiri velike ploške kao kod biskvita za tortu.
- Donju krišku kruha premažemo dijelom pripremljenog umaka, a njega prekrijemo kriškama kuhane šunke i listovima svježe zelene salate.
- Salatu poklopimo slijedećom kriškom kruha koju premažemo umakom te prekrijemo kriškama tvrdo kuhanih jaja i listovima svježe zelene salate.
- Ponovo poklapamo slijedećom kriškom kruha, premazujemo umakom te prekrivamo tankim ploškama salame i listovima svježe zelene salate.
- Zadnju krišku kruha sa donje strane također premažemo umakom i njome poklopimo sendvič.
- Na četiri štapića za ražnjiće nabodemo po kockicu sira, zrno grožđa i maslinu te ih odozgo probodemo na četiri kraja kroz sendvič.
- Zatim dugačkim oštrim nožem, između zabodenih ražnjića, sendvič narežemo na četiri jednaka djela i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |