- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Teletina s umakom od tune - "Vitello tonatto"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s umakom od tune "Vitello tonatto".
"Vitello tonatto", odnosno teletina s umakom od tune, izvorno je talijansko predjelo - "antipasti" (anti=prije, pasti=jelo). Kod posluživanja treba paziti da se umak previše ne ugrije, jer bi se jaja i maslinovo ulje mogli odvojiti i uništiti sav vaš trud. Ovo jelo poznati je središnji specijalitet milanske Ferragosto večere (15. kolovoza).
Teletina s umakom od tune - "Vitello tonatto" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s umakom od tune "Vitello tonatto". - teletina (od ruže), celerova stabljika, korijen celera, mrkva, luk, lovorov list, klinčić, bijelo vino, tuna iz konzerve, fileti inćuna, žumanjak, kapare, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo, operemo i narežemo na manje komade. ; Meso stavimo u lonac, dodamo narezano povrće, lovorov list i dva klinčića. Sve zajedno podlijemo sa 7,5 dl bijelog vina, poklopimo i ostavimo 24 sata da se marinira. ; Zatim dolijemo toliko vode da pokrije meso te stavimo kuhati na laganu vatru otprilike jedan sat. Nakon toga maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi u juhi. ; Tunu iz konzerve ocijedimo, slane inćune nasjeckamo, premjestimo u zdjelu, dodamo žutanjke, dvije žlice kapara, sok polovice limuna, te sve zajedno pasiramo štapnim mikserom polagano dodajući po koju žlicu mesne juhe. Premjestimo u zdjelu i pjenasto izmiješamo dodajući maslinovo ulje. ; Ohlađeno meso narežemo na tanke odreske, poslažemo po pladnju, prelijemo umakom od tune, pokrijemo i stavimo u hladnjak na nekoliko sati da se sastojci prožmu. ; Ostatak limuna narežemo na tanke kriške i posložimo preko mesa i umaka. Sve zajedno posipamo svježim kaparama i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 1 kg od ruže
- celerova stabljika, 1
- korijen celera, 50 g
- mrkva, 1
- luk, 1 glavica
- lovorov list, 1
- klinčić, 2
- bijelo vino, 750 ml
- tuna iz konzerve, 150 g
- inćuni, 3 komada (u filetima)
- žumanjak, 3
- kapare, 3 žlice
- limun, 2
- maslinovo ulje, 2 dl
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, operemo i narežemo na manje komade.
- Meso stavimo u lonac, dodamo narezano povrće, lovorov list i dva klinčića. Sve zajedno podlijemo sa 7,5 dl bijelog vina, poklopimo i ostavimo 24 sata da se marinira.
- Zatim dolijemo toliko vode da pokrije meso te stavimo kuhati na laganu vatru otprilike jedan sat. Nakon toga maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi u juhi.
- Tunu iz konzerve ocijedimo, slane inćune nasjeckamo, premjestimo u zdjelu, dodamo žutanjke, dvije žlice kapara, sok polovice limuna, te sve zajedno pasiramo štapnim mikserom polagano dodajući po koju žlicu mesne juhe. Premjestimo u zdjelu i pjenasto izmiješamo dodajući maslinovo ulje.
- Ohlađeno meso narežemo na tanke odreske, poslažemo po pladnju, prelijemo umakom od tune, pokrijemo i stavimo u hladnjak na nekoliko sati da se sastojci prožmu.
- Ostatak limuna narežemo na tanke kriške i posložimo preko mesa i umaka. Sve zajedno posipamo svježim kaparama i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |