- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži ribu/ morske plodove
 
        Punjena hobotnica    
                
        Saznajte kako pripremiti punjenu hobotnicu u našem video receptu.    
        U ovom neobičnom receptu ne punimo glavu hobotnice, veće njene krakove. Oni u sredini imaju mali kanal kojeg je prije punjenja potrebno proširiti drškom dugačke kuhače. Hobotnicu punimo peršinom, češnjakom i sirom koji je dovoljno slan da ju ne moramo dodatno soliti. Za ovaj recept važno je upotrijebiti veliku hobotnicu tešku najmanje 2 kg, jer male krakove je gotovo nemoguće puniti.
Punjena hobotnica - Saznajte kako pripremiti punjenu hobotnicu u našem video receptu. - hobotnica (velika, minimalno 2 kg), paški sir, peršin (sjeckanog), češnjak, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Smrznutu hobotnicu otopimo te joj odrežemo krakove što bliže glavi. ; Glavu narežemo na manje komadiće i prebacimo u nauljenu vatrostalnu posudu. ; Na dijelu kraka koji je bio do glave pronađemo rupicu pa uz pomoć drške kuhače proširimo kanal koji ide cijelim krakom te u njega guramo smjesu nasjeckanog peršina, češnjaka i paškog sira. Kad smo krak napunili zatvorimo kraj čačkalicom ili zavežemo špagom. ; Kad smo napunili svih osam krakova poslažemo ih na komadiće od glave hobotnice, ostatak peršina i češnjaka sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i vinom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C po prilici 45 minuta. ; Hobotnicu ne solimo jer je sir dovoljno slan.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - hobotnica, 1 velika, minimalno 2 kg
 - paški sir, 300 g
 - peršin, 2 žlice sjeckanog
 - češnjak, 4 češnja
 - bijelo vino, 100 ml
 - maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Smrznutu hobotnicu otopimo te joj odrežemo krakove što bliže glavi.
 - Glavu narežemo na manje komadiće i prebacimo u nauljenu vatrostalnu posudu.
 - Na dijelu kraka koji je bio do glave pronađemo rupicu pa uz pomoć drške kuhače proširimo kanal koji ide cijelim krakom te u njega guramo smjesu nasjeckanog peršina, češnjaka i paškog sira. Kad smo krak napunili zatvorimo kraj čačkalicom ili zavežemo špagom.
 - Kad smo napunili svih osam krakova poslažemo ih na komadiće od glave hobotnice, ostatak peršina i češnjaka sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i vinom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C po prilici 45 minuta.
 - Hobotnicu ne solimo jer je sir dovoljno slan.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





