- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Sipa iz teće
Saznajte kako pripremiti sipu iz teće u našem video receptu.
Jeste li znali da sipa živi gotovo isključivo u Mediteranu i morima istočne Azije? Tamo se najčešće jede sušena, kao brzi zalogaj, a kod nas je vjerojatno najpopularnija spremljena na crni rižoto. No ako ste se zaželjeli malo promjene, razmislite o ovome receptu, sipi iz teće. Sočnija je od rižota, a crnilo je još uvijek tu - samo u kombinaciji sa špagetima.
Sipa iz teće - Saznajte kako pripremiti sipu iz teće u našem video receptu. - sipa, luk, češnjak, peršin (sjeckani), sjeckana rajčica (iz konzerve), bijelo vino, ružmarin, lovorov list, špagete, maslinovo ulje, sol i papar, Sipu očistimo, a kesicu sa crnilom sa dna utrobe sačuvamo. Sipu zatim operemo i narežemo na trakice. ; Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk, dodamo narezanu sipu i kratko pirjamo. ; Zatim dodajemo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo promiješamo. ; Čim češnjak pusti miris dodajemo sjeckanu rajčicu, bijelo vino, malo soli i papra te grančicu ružmarina i lovorov list. ; Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke te kuhamo na laganoj vatri dok umak na pola ne reducira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sipa, 1 kg
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 češnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- rajčica, 400 g iz konzerve, sjeckana
- bijelo vino, 200 ml
- ružmarin, 1 grančica
- lovorov list, 1
- špageti, 300 g
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sipu očistimo, a kesicu sa crnilom sa dna utrobe sačuvamo. Sipu zatim operemo i narežemo na trakice.
- Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk, dodamo narezanu sipu i kratko pirjamo.
- Zatim dodajemo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo promiješamo.
- Čim češnjak pusti miris dodajemo sjeckanu rajčicu, bijelo vino, malo soli i papra te grančicu ružmarina i lovorov list.
- Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke te kuhamo na laganoj vatri dok umak na pola ne reducira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |