- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tagliatelle s pilećim jetrima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s pilećim jetrima.
Ovo jelo vrlo je slično klasičnim pečenim pilećim jetrima: jedina razlika je u tome što se umjesto kruha ili palente, jetra konzumiraju sa tjesteninom koja je u sebe primila njihove sokove i arome. Tko voli pečena pileća jetra, voljet će i ovo jelo. A za sve ostale, vrijedi ona stara poslovica: "Hvali more, drž' se dalje od pilećih jetra!".
Tagliatelle s pilećim jetrima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s pilećim jetrima. - pileća jetrica, mladi luk, pileća kocka, široki rezanci, maslac, majčina dušica, parmezan, sol, bijeli papar, Tjesteninu po uputama na pakiranju stavimo kuhati u pileći temeljac. ; Pileća jetrica očistimo od žilica i narežemo na komadiće. ; Na maslacu pirjamo sitno sjeckani luk dok malo ne omekša, zatim dodamo pileća jetrica te ih popržimo. ; Začinimo solju, paprom, majčinom dušicom i dodamo kuhanu tjesteninu sa nekoliko žlica tekućine od kuhanja. ; Sve zajedno malo izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim parmezanom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća jetrica, 400 g
- mladi luk, 2
- pileća kocka, 1
- široki rezanci, 300 g
- maslac, 40 g
- majčina dušica, 1/2 žličice
- parmezan, 60 g
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu po uputama na pakiranju stavimo kuhati u pileći temeljac.
- Pileća jetrica očistimo od žilica i narežemo na komadiće.
- Na maslacu pirjamo sitno sjeckani luk dok malo ne omekša, zatim dodamo pileća jetrica te ih popržimo.
- Začinimo solju, paprom, majčinom dušicom i dodamo kuhanu tjesteninu sa nekoliko žlica tekućine od kuhanja.
- Sve zajedno malo izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |