- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tagliatelle alla emiliana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti poznati talijanski specijalitet tagliatelle alla emiliana.
Ne postoji baš puno recepata u kojima se grašak kombinira sa tjesteninom. Stoga biste mogli pomisliti da oni baš i ne čine najbolju kombinaciju... ali prevarili biste se! Ovo talijansko jelo je pravi mali specijalitet, obiluje nježnijim, "glatkim" okusima, no istovremeno je vrlo hranjivo i izdašno!
Tagliatelle alla emiliana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poznati talijanski specijalitet tagliatelle alla emiliana. - tjestenina (tagliatelle), luk, maslac, kuhana šunka, slatko vrhnje, grašak, šećer, sol, bijeli papar, U tavi, na maslacu, dodamo luk i pirjamo dok ne postane staklast. Zatim ulijemo slatko vrhnje i sve zajedno kratko ukuhamo. ; Zatim umiješamo, na kockice narezanu, kuhanu šunku i grašak. Sve zajedno začinimo šećerom, solju i paprom te kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu također, možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Pred sam kraj kuhanja tjestenine, u umak prvo umiješamo svježe naribani parmezan pa tagliatelle i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g tagliatelle
- luk, 1 glavica
- maslac, 40 g
- kuhana šunka, 100 g
- slatko vrhnje, 250 ml
- grašak, 200 g
- šećer, 1/2 žličice
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na maslacu, dodamo luk i pirjamo dok ne postane staklast. Zatim ulijemo slatko vrhnje i sve zajedno kratko ukuhamo.
- Zatim umiješamo, na kockice narezanu, kuhanu šunku i grašak. Sve zajedno začinimo šećerom, solju i paprom te kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu također, možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
- Pred sam kraj kuhanja tjestenine, u umak prvo umiješamo svježe naribani parmezan pa tagliatelle i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |