- Almo Čatlak
- 60 min
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Burek
Saznajte kako pripremiti burek u našem video receptu.
Burek (pri čemu mislimo na ono što mnogi zovu "burek s mesom") je neobična zvjerka: mnogi ga obožavaju, ali često nisu sigurni koja je to točno zvjerka u njemu završila svoje životno putovanje. Ako pripremite ovaj domaći burek, možete biti relativno sigurni da je meso svježe, da je u doba života hodalo na četiri noge, te da se (najvjerojatnije?) nije odazivalo na ime Rex, Floki ili Snupi.
Burek - Saznajte kako pripremiti burek u našem video receptu. - mljevena junetina, kore za savijače, luk, mrkva, korijen celera, češnjak, slatka mljevena paprika, jaje, kiselo vrhnje, mineralna voda, ulje, sol i papar, Luk, mrkvu i celerov korijen očistimo, operemo, sitno nasjeckamo i pirjamo u većoj tavi, na malo ulja dok ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući, dok meso ne postane zrnasto. ; U namašćen lim za pečenje u pećnici, naizmjence slažemo list tijesta za savijaču, tanko premazan mješavinom ulja i vode, te sloj mesa, sve dok ne potrošimo namirnice. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja s kiselim vrhnjem, mineralnom vodom i malo soli. ; Složen burek razrežemo na jednake kocke i prelijemo dobivenom smjesom. ; Stavljamo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 700 g
- kore za savijače, 5 - 6 listova
- luk, 2 glavice
- mrkva, 1/2
- korijen celera, 50 g
- češnjak, 3 češnja
- slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
- jaja, 4
- kiselo vrhnje, 250 ml
- mineralna voda, 500 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk, mrkvu i celerov korijen očistimo, operemo, sitno nasjeckamo i pirjamo u većoj tavi, na malo ulja dok ne omekša.
- Zatim dodamo mljeveno meso, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, sol, papar i sve zajedno pržimo, stalno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
- U namašćen lim za pečenje u pećnici, naizmjence slažemo list tijesta za savijaču, tanko premazan mješavinom ulja i vode, te sloj mesa, sve dok ne potrošimo namirnice.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja s kiselim vrhnjem, mineralnom vodom i malo soli.
- Složen burek razrežemo na jednake kocke i prelijemo dobivenom smjesom.
- Stavljamo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |