- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kukuruzni kruh na neobičan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način.
Kukuruzni kruh je nekada davno bio jelo siromašnih, zbog toga što je bio hranjiv i jeftin za pripremu. No i u današnje vrijeme, kada kruh i brašno (uglavnom) više ne predstavljaju veliki trošak, kukuruzni kruh je vrlo popularan zbog svog specifičnog okusa. Naš recept poseban je po tome što u smjesu stavljamo cijela zrna kukuruza, a kakav je rezultat, probajte sami. Nije komplicirano i neće vam biti žao!
Kukuruzni kruh na neobičan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kukuruzni kruh na neobičan način. - glatko brašno, kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, kukuruz iz konzerve (mladog), mlijeko, jaje, med (bagremovog), maslac, U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo. ; Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 170 g
- kukuruzno brašno, 70 g
- sol, 1 žličica
- prašak za pecivo, 10 g
- kukuruz iz konzerve, 100 g mladog
- mlijeko, 250 ml
- jaja, 2
- med, 70 g bagremovog
- maslac, 60 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo glatko i kukuruzno brašno, dodamo prašak za pecivo, posolimo i promiješamo.
- Kukuruz ocijedimo i umiješamo u smjesu od brašna.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, mlijeko i med, dodamo smjesi brašna i kukuruza te promiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u nauljenu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu, promjera 20-ak centimetara i premažemo rastopljenim maslacem.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 25-30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |