- Almo Čatlak
- 10 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kokice s okusom pizze
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kokice s okusom pizze.
Jeste li znali da su znanstvenici pronašli tragove kokica starih više od 2000 godina, u arheološkom nalazištu u Novom Meksiku? To ih čini jednim od najstarijih poznatih jela. Kokice se peku uglavnom uvijek na isti način, a onda se pomoću začina i dodataka dobivaju različiti okusi. U našem slučaju, okus pizze.
Kokice s okusom pizze - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kokice s okusom pizze. - kukuruz (za kokice), sol, bosiljak (mljeveni), origano (mljeveni), češnjak (u granulama), slatka mljevena paprika, parmezan, ulje, U lonac, s debelim dnom, ulijemo 3 cl ulja, kukuruz za kokice, poklopimo, stavimo na vatru, ispečemo kokice i stavimo na stranu. ; U zasebnoj zdjeli izmiješamo sol, papar, mljevenu crvenu papriku, mljeveni bosiljak i origano, češnjak u granulama i sitno naribani parmezan. ; Pripremljenu smjesu pomiješamo s još toplim kokicama i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U lonac, s debelim dnom, ulijemo 3 cl ulja, kukuruz za kokice, poklopimo, stavimo na vatru, ispečemo kokice i stavimo na stranu.
- U zasebnoj zdjeli izmiješamo sol, papar, mljevenu crvenu papriku, mljeveni bosiljak i origano, češnjak u granulama i sitno naribani parmezan.
- Pripremljenu smjesu pomiješamo s još toplim kokicama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:10minuta |