- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Gratinirani kukuruz
Saznajte kako pripremiti gratinirani kukuruz u našem video receptu.
Ovo jelo najbolje bi mogli opisati kao mješavinu kajgane i kukuruznog kruha. No ono bi vam se moglo svidjeti čak i ako ne preferirate jaja, jer spomenuta kombinacija stvara novi, jedinstveni okus.
Gratinirani kukuruz - Saznajte kako pripremiti gratinirani kukuruz u našem video receptu. - kukuruz iz konzerve, jaje, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, maslinovo ulje, češnjak, glatko brašno, šećer, čili papričica (mljevena), ulje, sol, U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo kockice luka i paprika dok ne omekšaju.; Zatim dodamo protisnuti češnjak i pirjamo po prilici 4-5 minuta. ; Za to vrijeme, u visoku usku posudu dodamo jaja, ocijeđeni mladi kukuruz, glatko brašno, i sve zajedno dobro izmiješamo štapnim mikserom. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo dobivenu smjesu s pirjanim povrćem i sve zajedno prelijemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruz iz konzerve, 280 g
- jaja, 4
- luk, 1 glavica
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- maslinovo ulje, 2 žlice
- češnjak, 3 češnja
- glatko brašno, 50 g
- šećer, 1 žličica
- čili papričica, 1 prstohvat mljevena
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo kockice luka i paprika dok ne omekšaju.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak i pirjamo po prilici 4-5 minuta.
- Za to vrijeme, u visoku usku posudu dodamo jaja, ocijeđeni mladi kukuruz, glatko brašno, i sve zajedno dobro izmiješamo štapnim mikserom.
- U zasebnoj zdjeli pomiješamo dobivenu smjesu s pirjanim povrćem i sve zajedno prelijemo u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |