- Almo Čatlak
- 45 min
- 10 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Rumtopf
Saznajte kako pripremiti rumtopf u našem video receptu.
Rumtopf je klasičan njemački recept za slatku zimnicu koja se u stvari priprema tijekom cijele godine - kako koje voće sazrije, između lipnja i listopada, može se dodavati u staklenku. No u ovoj verziji recepta sve smo pripremili u samo jednom navratu, jer u današnje vrijeme različito voće je moguće kupiti i van sezone.
Rumtopf - Saznajte kako pripremiti rumtopf u našem video receptu. - mandarine, jagode, smokve, šećer, rum, Jagode i smokve očistimo, operemo, prepolovimo i jedne do drugih stavimo u široku plitku zdjelu. ; Zatim voće posipamo šećerom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 3-4 sata. ; Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. Za to vrijeme mandarine ogulimo, odvojimo kriške i odstranimo bijeli dio. ; Na dno pasterizirane staklenke položimo kriške mandarina, prelijemo rumom, pa na njih složimo smokve, tako da su prerezanom stranom okrenute prema stjenkama staklenke. ; Postupak ponovimo s prepolovljenim jagodama i ulijemo rum 1-2 cm od ruba. ; Staklenku zatvorimo i pričekamo, najmanje 30 dana, prije posluživanja.; -
Upute po koracima:
- Jagode i smokve očistimo, operemo, prepolovimo i jedne do drugih stavimo u široku plitku zdjelu.
- Zatim voće posipamo šećerom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 3-4 sata.
- Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. Za to vrijeme mandarine ogulimo, odvojimo kriške i odstranimo bijeli dio.
- Na dno pasterizirane staklenke položimo kriške mandarina, prelijemo rumom, pa na njih složimo smokve, tako da su prerezanom stranom okrenute prema stjenkama staklenke.
- Postupak ponovimo s prepolovljenim jagodama i ulijemo rum 1-2 cm od ruba.
- Staklenku zatvorimo i pričekamo, najmanje 30 dana, prije posluživanja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |