- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirana tikvica s crnim maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tikvicu s crnim maslinama.
Komadići tikvice 'patisson', zapečeni zajedno sa maslinama ispod sloja finog slanog parmezana. Bosiljak i origano jelu daju posebnu, mediteransku aromu.
Gratinirana tikvica s crnim maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tikvicu s crnim maslinama. - tikva ((patisson)), češnjak, peršin (sjeckanog), masline (crnih), mileram, bosiljak (sušeni), origano (sušeni), parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Tikvicu ogulimo, očistimo, narežemo na 1 cm debele kockice i premjestimo u zdjelu. ; Dodamo iskoštene crne masline, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sušeni bosiljak i origano, začinimo solju i paprom i izmiješamo. ; Zatim dodamo mileram, ponovo izmiješamo sastojke te dobivenu smjesu premjestimo, u maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, po prilici 25-30 minuta. ; Desetak minuta prije kraja pečenja, jelo posipamo naribanim parmezanom i nastavimo peći dok sir ne dobije zlatno žutu boju.; -
Upute po koracima:
- Tikvicu ogulimo, očistimo, narežemo na 1 cm debele kockice i premjestimo u zdjelu.
- Dodamo iskoštene crne masline, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sušeni bosiljak i origano, začinimo solju i paprom i izmiješamo.
- Zatim dodamo mileram, ponovo izmiješamo sastojke te dobivenu smjesu premjestimo, u maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, po prilici 25-30 minuta.
- Desetak minuta prije kraja pečenja, jelo posipamo naribanim parmezanom i nastavimo peći dok sir ne dobije zlatno žutu boju.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |