- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Muffini od bundeve
Saznajte kako pripremiti muffine od bundeve u našem video receptu.
Muffini od bundeve jednako su ukusni i izdašni kao i većina drugih muffina, a bundeva im daje posebnu aromu i nevjerojatnu sočnost!
Muffini od bundeve - Saznajte kako pripremiti muffine od bundeve u našem video receptu. - bundeva ((Hokkaido)), oštro brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer, đumbir (u prahu), jaje, mileram, cimet (u prahu), ulje (ulje), Smjesa za posipavanje:: oštro brašno, maslac, smeđi šećer, Bundevu dobro očistimo, ogulimo, naribamo na sitni ribež i odvažemo 150 g. ; Zatim pripremimo smjesu za posipavanje tako da u zdjeli pomiješamo prosijano brašno, dodamo omekšali maslac i sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. Zatim dodamo smeđi šećer i prstima izradimo u grudičastu smjesu. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo mileram i 100 ml ulja i dobro izradimo pjenjačom. ; Zatim umiješamo smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, naribanu bundevu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i izradimo glatko tijesto. ; Pripremljenim tijestom punimo metalne ili papirnate oblike za muffinse i posipamo s po jednom žličicom smjese za posipavanje. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bundeva, 300 g (Hokkaido)
- oštro brašno, 220 g
- prašak za pecivo, 1/2 žličice
- smeđi šećer, 120 g
- đumbir, 1 prstohvat u prahu
- jaja, 2
- mileram, 120 g
- cimet, 1 žličica u prahu
- ulje ulje
- Smjesa za posipavanje:
- oštro brašno, 100 g
- maslac, 50 g
- smeđi šećer, 60 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu dobro očistimo, ogulimo, naribamo na sitni ribež i odvažemo 150 g.
- Zatim pripremimo smjesu za posipavanje tako da u zdjeli pomiješamo prosijano brašno, dodamo omekšali maslac i sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. Zatim dodamo smeđi šećer i prstima izradimo u grudičastu smjesu.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo mileram i 100 ml ulja i dobro izradimo pjenjačom.
- Zatim umiješamo smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, naribanu bundevu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i izradimo glatko tijesto.
- Pripremljenim tijestom punimo metalne ili papirnate oblike za muffinse i posipamo s po jednom žličicom smjese za posipavanje.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |