- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći filet u umaku od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina.
Svima poznati biftek, odnosno juneća pisanica, može se pripremati sa najrazličitijim umacima. Ovaj, u kojem ima crnog vina, jabuka i pekmeza od šljiva, najviše će se svidjeti osobama koje vole kombinirati slane sa slatko-kiselkastim okusima.
Juneći filet u umaku od crnog vina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina. - juneći biftek, crno vino, luk (ljubičasti), jabuke, prašak za umak od pečenja, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. ; U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. ; U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. ; Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. ; Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. ; Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći biftek, 1 kg
- crno vino, 500 ml
- luk, 1 glavica ljubičasti
- jabuke, 1 komad
- prašak za umak od pečenja, 1 žlica
- pekmez od šljiva, 2 žlice
- maslac, 1 žlica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee.
- U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute.
- U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta.
- Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre.
- Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta.
- Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |