- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kruške u crnom vinu
Saznajte kako pripremiti kruške u crnom vinu u našem video receptu.
Kada pripremate posebno svečanu večeru, vjerojatno ćete htjeti gostima poslužiti i poseban desert. Kruške u crnom vinu mogle bi biti upravo ono što tražite: ukusne, profinjene i oku ugodne.
Kruške u crnom vinu - Saznajte kako pripremiti kruške u crnom vinu u našem video receptu. - kruška, smeđi šećer, limun, crno vino, cimet, škrobno brašno, bademi, slatko vrhnje (tučeno), Kruške ogulimo, ostavimo im peteljke, a donji dio nožem poravnamo da mogu stajati. ; Zatim ih premjestimo u zdjelu, poprskamo sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne) i stavimo na stranu. ; U lonac ulijemo crno vino i 100 ml vode, dodamo šećer, koricu cimeta, ostavimo da zavrije, dodamo kruške, te na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. Kruške zatim izvadimo na tanjure, a 2/3 vina odlijemo. ; U preostalo vino dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo i nastavimo kuhati dok umak ne zgusne. ; Gotov umak prelijemo po kruškama, a sve zajedno ukrasimo listićima badema i tučenim slatkim vrhnjem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kruška, 4
- smeđi šećer, 150 g
- limun, 1
- crno vino, 400 ml
- cimet, 1 korica
- škrobno brašno, 1 žličica
- bademi, 50 g
- slatko vrhnje tučeno
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruške ogulimo, ostavimo im peteljke, a donji dio nožem poravnamo da mogu stajati.
- Zatim ih premjestimo u zdjelu, poprskamo sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne) i stavimo na stranu.
- U lonac ulijemo crno vino i 100 ml vode, dodamo šećer, koricu cimeta, ostavimo da zavrije, dodamo kruške, te na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. Kruške zatim izvadimo na tanjure, a 2/3 vina odlijemo.
- U preostalo vino dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo i nastavimo kuhati dok umak ne zgusne.
- Gotov umak prelijemo po kruškama, a sve zajedno ukrasimo listićima badema i tučenim slatkim vrhnjem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |