Kruške u crnom vinu

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kruške u crnom vinu
Saznajte kako pripremiti kruške u crnom vinu u našem video receptu.

Kada pripremate posebno svečanu večeru, vjerojatno ćete htjeti gostima poslužiti i poseban desert. Kruške u crnom vinu mogle bi biti upravo ono što tražite: ukusne, profinjene i oku ugodne.

Kruške u crnom vinu - Saznajte kako pripremiti kruške u crnom vinu u našem video receptu. - kruška, smeđi šećer, limun, crno vino, cimet, škrobno brašno, bademi, slatko vrhnje (tučeno), Kruške ogulimo, ostavimo im peteljke, a donji dio nožem poravnamo da mogu stajati. ; Zatim ih premjestimo u zdjelu, poprskamo sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne) i stavimo na stranu. ; U lonac ulijemo crno vino i 100 ml vode, dodamo šećer, koricu cimeta, ostavimo da zavrije, dodamo kruške, te na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. Kruške zatim izvadimo na tanjure, a 2/3 vina odlijemo. ; U preostalo vino dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo i nastavimo kuhati dok umak ne zgusne. ; Gotov umak prelijemo po kruškama, a sve zajedno ukrasimo listićima badema i tučenim slatkim vrhnjem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruške ogulimo, ostavimo im peteljke, a donji dio nožem poravnamo da mogu stajati.
  2. Zatim ih premjestimo u zdjelu, poprskamo sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne) i stavimo na stranu.
  3. U lonac ulijemo crno vino i 100 ml vode, dodamo šećer, koricu cimeta, ostavimo da zavrije, dodamo kruške, te na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. Kruške zatim izvadimo na tanjure, a 2/3 vina odlijemo.
  4. U preostalo vino dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo i nastavimo kuhati dok umak ne zgusne.
  5. Gotov umak prelijemo po kruškama, a sve zajedno ukrasimo listićima badema i tučenim slatkim vrhnjem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 36
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: