- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina "Bang Bang"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu "bang bang".
Kuhana pileća prsa uglavnom i nisu baš neko uzbudljivo jelo, osim u slučaju da uživate u izuzetno laganim okusima. No ako ih poslužite sa jednim egzotičnim i pikantnim umakom kao što je ovaj "bang bang", odjednom se pretvaraju u specijalitet kojeg niti jedan ljubitelj kineske (točnije: sečuanske) kuhinje ne bi smio propustiti.
Piletina "Bang Bang" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu "bang bang". - pileći file, češnjak, papar (u zrnu), luk, krastavac, pasta od sezama, umak od soje, mladi luk, korijen đumbira, čili papričica (mljevene), smeđi šećer, ocat od riže, rižino ulje, sol, Pileće filee operemo, stavimo u wok, dodamo 3 režnja prepolovljenog češnjaka, očišćen i prepolovljen luk, nekoliko zrna papra, dolijemo toliko vode da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije. ; Zatim, s površine tekućine oberemo pjenu, začinimo solju, poklopimo i kuhamo 20-ak minuta. ; Meso, povrće i dio tekućine izvadimo iz woka, tako da na dnu ostane jedna zaimača tekućine. ; Zatim u wok dodamo nasjeckani mladi luk, protisnuti češnjak i đumbir narezan na tanke rezance. ; Kada češnjak i đumbir zamirišu dodamo pastu od sezama, rižin ocat, umak od soje, mljevenu čili papričicu, žlicu ulja, smeđi šećer, malo promiješamo i ugasimo vatru. ; Krastavce očistimo, ogulimo te zajedno s piletinom narežemo na trakice.; Na tanjure složimo krastavce, preko njih piletinu i sve zajedno prelijemo umakom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 6
- češnjak, 6 češnjeva
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- luk, 1 glavica
- krastavac, 1
- pasta od sezama, 3 žlice
- sojin umak, 1 žlica
- mladi luk, 2
- korijen đumbira, 15 g
- čili papričica, 1 žličica mljevene
- smeđi šećer, 1 žlica
- ocat od riže, 20 ml
- rižino ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće filee operemo, stavimo u wok, dodamo 3 režnja prepolovljenog češnjaka, očišćen i prepolovljen luk, nekoliko zrna papra, dolijemo toliko vode da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije.
- Zatim, s površine tekućine oberemo pjenu, začinimo solju, poklopimo i kuhamo 20-ak minuta.
- Meso, povrće i dio tekućine izvadimo iz woka, tako da na dnu ostane jedna zaimača tekućine.
- Zatim u wok dodamo nasjeckani mladi luk, protisnuti češnjak i đumbir narezan na tanke rezance.
- Kada češnjak i đumbir zamirišu dodamo pastu od sezama, rižin ocat, umak od soje, mljevenu čili papričicu, žlicu ulja, smeđi šećer, malo promiješamo i ugasimo vatru.
- Krastavce očistimo, ogulimo te zajedno s piletinom narežemo na trakice.
- Na tanjure složimo krastavce, preko njih piletinu i sve zajedno prelijemo umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |