- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći rižoto
Saznajte kako pripremiti pileći rižoto u našem video receptu.
Kada vam je dosta pikantnih i intenzivnih jela, probajte pripremiti ovakav pileći rižoto. Jednostavnog je i laganog okusa, odmorit će vaše nepce i želudac, a svakako bi vam mogao pasati za vrijeme oporavka od prehlade ili gripe.
Pileći rižoto - Saznajte kako pripremiti pileći rižoto u našem video receptu. - pileći file, riža ((za rižoto)), temeljac kokošje juhe, luk, peršin (sjeckani), kiselo vrhnje, maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo luk i pržimo dok ne omekša. ; Piletinu narežemo na kocke, dodamo u tavu i pržimo 2 minute. Dodamo rižu, začinimo solju i paprom te miješamo da riža upije malo masnoće. ; Zatim stalno miješajući, postepeno podlijevamo vrućim pilećim temeljcem sve dok riža ne nabubri i ne omekša. ; Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješamo sjeckani peršin, malo maslinovog ulja, kiselo vrhnje, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 5 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 200 g
- riža, 300 g (za rižoto)
- kokošji temeljac, 1,5 l
- luk, 1 glavica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- kiselo vrhnje, 1 žlica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo luk i pržimo dok ne omekša.
- Piletinu narežemo na kocke, dodamo u tavu i pržimo 2 minute. Dodamo rižu, začinimo solju i paprom te miješamo da riža upije malo masnoće.
- Zatim stalno miješajući, postepeno podlijevamo vrućim pilećim temeljcem sve dok riža ne nabubri i ne omekša.
- Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješamo sjeckani peršin, malo maslinovog ulja, kiselo vrhnje, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 5 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |