- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Torta od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mljevenog mesa.
Ova slana torta za podlogu ima sloj pažljivo pripremljenog i začinjenog mljevenog mesa, kako bi nakon pečenja ostalo mekano i sočno. Nadjev podsjeća na pizzu: sloj rajčice, šampinjona, malo luka i pancete, ribanog sira... i vrlo brzo pred vama je neobično jelo za cijelu obitelj!
Torta od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mljevenog mesa. - mljeveno meso (miješanog), žemlja, jaje, peršin (sjeckani), slatka mljevena paprika, rajčica, šampinjoni, luk, panceta, paprika (crvena), paprika (zelena), sir tilzit, vlasac (sjeckani), ulje, sol i papar, U zdjelu stavimo žemlje, prelijemo s 200 ml vode i kada se namoče, iscijedimo ih i usitnimo u stroju za mljevenje mesa. ; Šampinjone očetkamo i narežemo na ploške. Rajčice, luk, crvenu papričicu i zelenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a ploške pancete narežemo na trakice. ; U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo usitnjene žemlje, jaja, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, posolimo, popaprimo i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u namašćen kalup za torte, malo poravnamo, prekrijemo pripremljenim povrćem, naribanim sirom i pokapamo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena. ; Gotovu tortu od mljevenog mesa izvadimo iz kalupa, narežemo, poslužimo na tanjure i posipamo sjeckanim vlascem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljeveno meso, 750 g miješanog
- žemlja, 2
- jaja, 2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
- rajčica, 1
- šampinjoni, 100 g
- luk, 1 glavica
- pancete, 3 ploške
- paprika, 1 crvena
- paprika, 1 zelena
- sir tilzit, 100 g
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo žemlje, prelijemo s 200 ml vode i kada se namoče, iscijedimo ih i usitnimo u stroju za mljevenje mesa.
- Šampinjone očetkamo i narežemo na ploške. Rajčice, luk, crvenu papričicu i zelenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a ploške pancete narežemo na trakice.
- U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo usitnjene žemlje, jaja, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, posolimo, popaprimo i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu premjestimo u namašćen kalup za torte, malo poravnamo, prekrijemo pripremljenim povrćem, naribanim sirom i pokapamo rastopljenim maslacem.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.
- Gotovu tortu od mljevenog mesa izvadimo iz kalupa, narežemo, poslužimo na tanjure i posipamo sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |